ben rosett nYugmV SY6s unsplash 1024x684 - Forberedelser til havefesten

Forberedelser til havefesten

Hvis rammerne er i top, og solen skinner, så findes der ganske enkelt ikke noget bedre end en god havefest. Der er bare noget helt særligt over et telt i haven, drinks og musik under åben himmel og en lækker middag ved klapborde på græsplænen. Hvis det lyder som en fest for dig, så læs med her, så du kan få sat rammerne til den helt rigtige fest.

Hvad skal du bruge?

Først og fremmest skal du have styr på, om der skal et fuldt telt op, om du kan nøjes med markiser, eller om det hele blot skal foregå under åben himmel? I et land som Danmark, er det yderst risikabelt at holde havefest uden nogen former for tag over hovedet. Du ved nemlig aldrig, hvornår der kommer en byge – og det kan sagtens bidrage til en ødelagt feststemning.

Når du har styr på overdække, skal du have fat i borde og stole. Til en havefest nytter det ikke noget, at du rykker dit fine plankebord og flotte velourstole ud på græsplænen. Derimod skal du have fat i en masse klapborde og stole, som kan tåle et udendørsklima og en god fest. Så længe det er en havefest, er dine gæster sandsynligvis godt klar over, at det ikke er komforten, der er i højsædet.

Når du har styr på alt det praktiske, skal du i gang med alt det sjove. Skal der hyres en DJ, eller kan din gode gamle playliste og et par højtalere trække læsset? Er der et tema, der skal pyntes op til? Uanset hvad skal du selvfølgelig bruge en masse godt pynt.

Maden kan være alt lige fra 3-retters til hotdogs – alting fungerer, når der er tale om en havefest.