adrian swancar roCfgvkBLVY unsplash 1024x768 - Brug for hjælp efter et piskesmæld?

Brug for hjælp efter et piskesmæld?

Der kan være mange måder, hvorpå du har pådraget dig et piskesmæld. Det kan for eksempel være i forbindelse med, at du har været involveret i et sammenstød mellem to eller flere biler.

Der er dog også andre typer af uheld, som kan give dig piskesmæld. Det kan være under dykning, idræt eller lignende. Uanset hvordan du har pådraget dig et piskesmæld, har du sikkert brug for hjælp til behandling af piskesmæld.

Hvad er et piskesmæld?

Et piskesmæld opstår i forbindelse med en pludselig kraftpåvirkning af halsens og nakkens bløddele. Herved opstår der en overstrækning og en forstuvning af halshvirvelsøjlens bløddele. Du har, om man så må sige, forstuvet din nakke.

En kraftig påvirkning af halshvirvelsøjlens bløddele kan eksempelvis ske ved et bilsammenstød. Hvis du sidder i en bil og bliver påkørt enten forfra, bagfra eller fra siden, er der en risiko for, at du får et piskesmæld.

Disse symptomer kan opstå ved piskesmæld

Er du i tvivl om, hvorvidt du lider af piskesmæld eller ej, finder du her nogle symptomer på dette:

  • De første dage efter piskesmældet er opstået, vil du opleve en stivhed i nakkemuskulaturen.
  • Du har hovedpine.
  • Der føler smerter i din nakke.
  • Du har smerter ned mod dit skulderområde.

Lige efter at du har fået et piskesmæld, er der ligeledes mulighed for, at du oplever generelt ubehag, forstyrrelser i dit syn samt, at du føler dig meget mere træt end normalt. Du bør altid gå til lægen for at få stillet en diagnose. Har du piskesmæld, kan du få forskellige behandlinger mod dette.