angus gray iVJJ1cVHXvQ unsplash 1024x683 - Overtal dit arbejde til en firmabil med splitleasing

Overtal dit arbejde til en firmabil med splitleasing

Gang efter gang, skal du op på chefens kontor for at plædere om en firmabil. Er det ikke nok i år? Du kører jo så meget rundt i landet for dit arbejde, så det er da det mindste de kan gøre. Heldigvis kan du og dit arbejde indgå et kompromis, hvor i hver især betaler lidt. Og den løsning, den hedder splitleasing.

 

Betal for det, du skal betale for

Når en medarbejder får en firmabil, kører den medarbejder også meget rundt privat. Det ved både du og chefen. Det er klart, at du kan have nogle private gøremål, men det er også klart, at dit arbejde ikke vil betale for din juletur til familien i Jylland.

 

Med splitleasing deler i betalingen op i to. En privat- og en enhvervsdel. På den måde betaler dit arbejde kun for den del, der omhandler dit arbejde, og du betaler selv for den private del. Det må siges at være en fair fordeling.

 

Husk at hold styr på det

Når du splitleaser, skal du huske at holde køreregnskab, så du ved præcis, hvad ud skal betale, og hvad dit arbejde skal betale. Det kan gøres nemt ved at montere en GPS i bilen, der opfanger bilens position hvert tiende sekund.

 

Når du får din firmabil, får du en mail med en kørebog, der findes både elektronisk og på en app. Efter hver køretur skal du huske at registrere om bilen er blevet brugt til et privatærinde eller et ærinde i forbindelse med erhverv.

 

En splitleasing er altså din idéelle vej til en bil, hvis du kører meget i forbindelse med dit arbejde. Med splitlesing kan både du og din chef spare penge hver måned. Når I splitleaser deler i også førstegangsydelsen mellem her.