beth desrosiers UEyae a3KvU unsplash 1024x683 - Touché til den mandlige toupé

Touché til den mandlige toupé

Som en lodden sælluffe sidder den på toppen af mandens hoved i blæsevejret og vinker til verden. Manden lægger ikke mærke til det, men hvis han gjorde, ville han hurtigt lægge en hånd på den, og gribe den, inden den rejser sig for meget.

 

Men resten af verden ser sælluffen og vinker tilbage til den. Faktisk ser resten af verden den også, når den ikke vinker. Den kan ikke engang gemme sig, når den lægger sig helt tæt til mandens isse, for at camouflere sig blandt resten af håret på siden af mandens hoved.

 

Sælluffen er selvfølgelig, det man kender som en toupé.

 

En beklædningsgenstand, en hårprotese eller et falsk håb. Hvad der definerer sådan en er ikke sikkert. Sikkert er det dog, at de fleste mennesker spotter de allerdårligste med samme. Og selvom manden har købt toupéen for at undvige det uønskede syn, der er tabt hår, er synet af en grim toupé langt mindre ønsket.

 

Kvindemoden sejrer

Langt bedre står det dog til for parykker til kvinder. Er du en kvinde, der har mistet håret til enten sygdom eller dårlige gener – eller tynder håret bare, mere end du havde håbet på – så er løsningerne altså mange.

 

Kvindeparykker er både flotte, virkelighedstro og mangfoldige. Det er altså helt ligegyldigt om du altid har haft sort, brunt, lyst eller rødt hår. Krøller og længde er også lige gyldigt, markedet er fuldt af det hele.

 

Måske er det endda tid til at få en splinterny frisure. Og hvis du ikke selv oplever det parykken som et tabu, kan du opgradere din garderrobe med et hav af forskellige parykker. Nyd den luksus det vil være at kunne skifte hår, som du skifter tøj. Det kan vel ikke andet, end at skabe misundelse fra festens andre gæster.