pexels markus spiske 105480 1024x683 - 5 gode grunde til at strikke

5 gode grunde til at strikke

Vidste du, at strikning faktisk er mere, end blot at strikke en ny trøje eller et par nye strømper? Faktisk er strikning godt for din sundhed, og nedenfor kan du læse med om hvorfor du bør starte med at strikke, hvis du ikke allerede gør det. 

 

 

  • Strikning kan modvirke stress og angst

 

Forskning har vist, at når hænderne er beskæftiget, for eksempel når vi strikker med garn, er strikningen med til at afhjælpe stress, endda og angst hos mange. Mange oplever nemlig en stor glæde ved at strikke.

 

  • Mindsker behovet for slik og søde sager

 

Når hænderne er beskæftiget, fungerer det på samme måde som med rygning, her er hænderne nemlig altid optaget, og samtidig bliver lettere at holde fingrene væk fra slikskålen. 

 

  • Strikning hjælper på hukommelsen

 

Når vi bliver ældre, oplever mange at hukommelsen bliver ringere. Derfor er det vigtigt at holde hjernen beskæftiget, og her kan strikning være en god hjælp, fordi det tvinger hjernen til at tænke.

 

  • Strikning kan øge selvværdet

 

Når du er færdig med at strikke en ny sweater, får du en ganske speciel tilfredshedsfølelse, som både giver dig lyst til at gå i gang med et nyt projekt, og samtidig er det med til at øge dit selvværd.

 

  • Strikning kan lette den fysiske smerte

 

Strikning kan ligeledes lette den fysiske smerte, der er forbundet med forskellige sygdomme, f.eks. fibromyalgi, sclerose eller gigt. Her er hjernen nemlig optaget af at strikke, og mange glemmer derfor alt om at de har ondt.