ALFIE square green transparent acetate 1024x1024 - Fremstå mere autoritær

Fremstå mere autoritær

Man kan ikke spille sig selv konge. Du er først konge, når folk omkring dig spiller dig konge. En virkelighed, der er svær at sluge for mange nye ledere. Man kan blive helt frustreret over, at ens ansatte ikke vil anerkende, den magt man nu sidder med. Men det værste, man kan gøre, er at blive rasende og te sig. Sådan vinder du aldrig dine medarbejdere over på din side, og i værste tilfælde vil det resultere i, at de helt sætter hælene i, og modsiger dig.

 

Gå forrest

Hvis du bliver ansat som ny leder et sted, er det værste, du kan gøre at agere som en chef. Chefen er ham, der sidder bag skrivebordet og råber ordrer til sine medarbejdere, der til gengæld ikke har tillid til, at chefen ved, hvordan arbejdet skal udføres.

 

Vær i stedet en leder. Vær ham, der går blandt sine tropper og viser, hvordan tingene kan og skal gøres mere effektivt. Her får du også en fornemmelse for, hvad dine medarbejdere kæmper med af daglige irritationer.

 

Ændrer dit look

Klæder skaber folk, er ikke bare en kliché men også en realitet. Vi har nok alle sammen set den der ’cool’ chef i hættetrøje og med en energidrink i hånden. Men i virkeligheden vil de fleste have en chef, der udstråler at der er styr på lortet.

 

Det er typisk forbundet med en stram og strømlinet tøjstil. Strøget skjorte, stram slipseknude og et markeret brillestel. Firkantet briller er særligt gode til at give dit ansigt noget helt ekstra. Det danner en ramme omkring dine øjne, som dine medarbejdere vil være tvunget til at kigge ind i.

 

Vær heller aldrig bange for øjenkontakt. Et flakkende blik fortæller folk, at du ikke har tillid i det du laver. Øjenkontakt signalerer tillid og overskud.