pexels henri mathieusaintlaurent 5898220 1024x674 - Lev nemmere glutenfrit

Lev nemmere glutenfrit

Gluten er blevet vores tid helt store dagligdagssynder. Flere og flere melder sig som glutenintolerante, og man kan undre sig over, om folk i gamle dage altid gik rundt med mavepine og irritabel tarm.

 

Men det betyder heldigvis for os, at der i dag er masser af alternativer til det daglige indtag af gluten. Det kræver bare, at man er lidt kreativ.

 

Pasta

Pasta er en af hverdagens helte, fordi det er billigt og hurtigt at lave – altså perfekt til børnefamilier. Men desværre er pasta også spækket med gluten. Der findes selvfølgelig også glutenfri pasta på markedet, men det har den ærgerlige vane at smage mere anonymt, end emballagen det kommer i.

 

I stedet bør man som familie kigge mere mod ris. Ris er bestemt også økonomisk tilgængeligt og har cirka lige så lang tilberedning som pasta. Ris fungerer også til de fleste retter, og skiftet er derfor nemt.

 

Man kan også rive gulerødder eller courgetter i lange strimler. De skal kun koges meget, meget hurtigt og fungerer fint som en fiberrig erstatning til pasta.

 

Brød

Mange af os spiser brød dagligt, og vil faktisk helst ikke undvære det. Der er både brød til morgenbordet, til frokost og på de ekstra lækre dage, får vi også brød til aftensmad.

 

Der er flere måder at komme udenom det på. For eksempel kan man lave sine egne burgerboller bestående hovedsageligt af blomkålsris. ’Brødblandingen’ kan også bruges til sandwich og som bunden på en pizza.

 

Men det bedste glutenfri alternativ til brød er… ja, brød. Der findes nemlig fantastiske glutenfri bageri aarhus, der har specialiseret sig i at lave, glutenfrit brød på niveau med det brød du får hos en almindelig bager. Det er også her, du kan få stillet din kagetræng, der trods alt ikke kan klares med blomkålsris.