image2 1024x576 - Træpiller er en miljøvenlig varmekilde

Træpiller er en miljøvenlig varmekilde

Der er ikke kun en enkelt måde, du kan opvarme din bolig på. Der findes mange forskellige muligheder, så det kan være svært at vælge. Men hvis du er på udkig efter en miljøvenlig metode til opvarmning af din bolig, bør du have et træpillefyr med i dine overvejelser. Dette er på grund af, at billige træpiller er miljøvenlige. 

Fordele ved at bruge træpiller til opvarmning

Inden du vælger et træpillefyr og træpiller som din primære opvarmningsmetode, bør du kende til alle fordelene ved denne varmekilde:

  • Træpiller er en forholdsvis billig opvarmningsmetode
  • Du får en miljøvenlig opvarmning med et pillefyr og træpiller
  • Træpiller er et CO2-neutralt brændstof

Mere viden om træpiller

Træpiller fremstilles for det meste af genanvendelige materialer. De er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld fra hovedsaligt gran, fyr og bøg, men andre træsorter kan også anvendes. 

Eftersom at træpiller er et CO2-neutralt brændstof, bidrager de ikke til drivhuseffekten. Når træpiller afbrændes i et træpillefyr, forholder det sig sådan, at de kun afgiver den mængde CO2, som træet indeholdt fra naturens side. Dette er CO2, som træet alligevel ville skille sig af med, hvis det blev efterladt på skovens bund. 

Pas endnu bedre på miljøet

Træpiller er i sig selv miljøvenlige. Men er der andre ting, du kan gøre for at sikre, at miljøet tager mindst mulig skade? Ja, det er der. Du kan vælge at købe træpiller til dit pillefyr hos en forhandler, der gør sig umage for at mindske CO2-udslip, når træpillerne transporteres fra et sted til et andet.