Kategori: Bolig

pexels mark mccammon 2724749 1024x683 - Forkæl dig selv i køkkenet

Forkæl dig selv i køkkenet

Køkkenet er et vigtigt rum i hjemmet. Her bruger vi meget tid på madlavning og samvær, og derfor skal rammerne også være i orden. Der skal ikke spares på funktionelle og kvalitetsfyldte redskaber, som kan skabe en god atmosfære og gøre madlavningen til en leg.

Det behøver ikke at kræve en total udskiftning af køkkenets interiør, men du får her nogle tips til de små ændringer, der kan gøre en forskel.

God plads til tilberedning

Der er ikke noget værre end, når der ikke er plads til at hakke og snitte ved selve køkkenbordet. Derfor skal der altså helst være god plads til hele madlavningen.

Køkkenmaskinerne

Det er vigtigt at overveje, om du ønsker dem stående fremme, eller om de skal gemmes væk? Dem, du bruger til dagligt, kan placeres på en hylde tæt på, og dem du bruger mindre jævnligt, kan du gemme lidt længere væk bagerst i skabet.

Køkkenknive

Køkkenknivene bruges ofte, og derfor må de gerne være tæt på. Hvis du har investeret i køkkenknive i et lækkert design, kan du med fordel udstille dem via en knivmagnet.

Skærebrætter

Skærebrætter er yderst funktionelle, men samtidig meget dekorative. Placer dem op ad væggen bag en række krydderier eller urter, og det vil pynte flot i køkkenet.

Gryder og pander

Madlavningen vil med garanti blive mere fornøjelig, når du investerer i nogle lækre gryder og pander. Hvis du vælger noget så fint som kobbergryder, skal du heller ikke tøve med at hænge dem op, så de kan pynte – også når der ikke laves mad.

 

skye studios NDLLFxTELrU unsplash 1024x683 - Lys dit soveværelse op på den helt rigtige måde

Lys dit soveværelse op på den helt rigtige måde

Af alle rum i dit hjem er dit soveværelse nok det eneste, som du bruger tid i, når det er helt mørkt, helt lyst og et sted midt imellem. Derfor er det vigtigt, at belysningen i dit soveværelse er helt perfekt.

Belysningen i dit soveværelse er vigtig

At tænke over hvordan du bruger dit soveværelse, er nøglen til at vælge den bedste belysning. Der skal findes den rette balance mellem en hyggelig stemningsbelysning og naturlig belysning samt en effektiv belysning, hvis du eksempelvis vil læse, arbejde eller andet. Skaber du denne balance, vil du være i stand til at have en belysning for enhver stemning og enhver aktivitet.

Stemningsbelysning og naturlig belysning

Først og fremmest skal du sørge for, at der er en naturlig belysning i dit soveværelse via vinduer. Det er naturligvis ikke muligt hele dagen, hvorfor det også er nødvendigt med kunstig belysning i form af lamper.

Det skal blot være belysning, hvor du er i stand til at tage dit tøj af og lægge dig i sengen. Det vil sige, at du skal have belysning i dit soveværelse, der får dig til at slappe af. Du kan vælge belysning i form af loftslamper eller gulvlamper. Her kan det være en fordel at vælge LED pærer og spots for en mere miljøvenlig og energibesparende belysning.

Effektiv belysning

Hvis du forventer at lave noget, der kræver stærkere lys, såsom at lægge makeup, læse, arbejde m.m., er det nødvendigt med en mere effektiv belysning. Det kan eksempelvis være sengebordslamper, der hænger på hver side af sengen eller en anden retningsbestemt belysning placeret over sengens hovedgærde.