Kategori: Bolig

pexels jean van der meulen 1454806 1024x630 - Skab hygge i dit soveværelse på den mest optimale måde med disse gode råd

Skab hygge i dit soveværelse på den mest optimale måde med disse gode råd

Soveværelset er et rum, der skal være indbydende, afslappende og roligt. Det er nemlig her, du sover. Men det betyder ikke, at du ikke kan pynte dit soveværelse på forskellige måder.

For det er de færreste, der kun bruger dette rum til at sove i. Måske sidder du også i dit soveværelse og læser en god bog om aftenen? Eller måske bruger du rummet til at klæde dig på, når du skal i byen med vennerne eller lignende? Lige meget hvad er det rart med et hyggeligt soveværelse, der er pyntet på bedste vis.

Belysningen kan gøre underværker

Den rette belysning i soveværelset kan gøre underværker. Men er der overhovedet brug for lys i dette rum? Der er uden tvivl brug for lys i soveværelset. Det er en god idé at have en loftslampe og eventuelt en bordlampe på dit natbord eller en væglampe ved siden af sengen.

For at kunne skabe den perfekte stemning kan du vælge lamper med dæmpbare pærer. På den måde kan du tilpasse lyset alt efter, hvad du skal lave i soveværelset.

Hav lækre tæpper

Det er umuligt at få for mange tæpper. Tæpper gør bare noget godt for ethvert rum, hvis du gerne vil skabe mere hygge. Du kan eventuelt placere et sengetæppe på din seng. Har du en gyngestol eller en lænestol i dit soveværelse, så bør du placere et Hay tæppe på stolen. Det vil få stolen til at se langt mere attraktiv ud, så du får lyst til at sidde i den.

pexels flora westbrook 4191618 1024x682 - Til dig der gerne vil i gang med at strikke

Til dig der gerne vil i gang med at strikke

Inden længe begynder foråret så småt at byde på længere dage, og et mildere vejr udenfor. Men det betyder skam ikke, at det ikke er vejr til at strikke, faktisk langt fra. Det betyder heller ikke, at det ikke er ensbetydende med, at du ikke skal begynde at lære hvordan du strikker en dejlig varm trøje, for selvom det snart er forår, så betyder det ikke at du kan undvære den lune trøje. 

 

Vil du gerne lære at strikke, er det første du skal have fat i en strikkeopskrift, strikkepinde og selvfølgelig garn. Her kan du for eksempel vælge Drops Puna garn, som består af 100% ren alpacauld. 

 

Vigtigt med det rigtige udstyr og det rigtige garn

Inden du går i gang med dit strikkeprojekt, er det selvfølgelig vigtigt at du har det helt rigtige udgangspunkt. Du bør også købe noget, der passer til det du har planer om at strikke, det gælder for eksempel både strikkepinde, garn og mønster. Det bør du nemlig ikke overlade til tilfældighederne. 

 

Vil du gerne strikke en trøje, eller hvilket som helst andet stykke tøj, kan du med fordel vælge puna garnet fra Drops. Det bløde garn, passer utrolig godt til langt de fleste strikkeprojekter, grundet garnets bløde natur, og så er det helt fri for kemikalier og lignende. 

 

At lære at strikke ordentlig, tager lang tid. Så husk på inden du går i gang, at væbne dig med god tålmodighed. For med god tålmodighed og gåpåmod kommer du langt, især hvis du gerne vil i gang med at strikke både vanter, huer og smukke hjemmestrikkede trøjer med flotte farverige mønstre. 

 

pexels pixabay 271743 1024x575 - Få mere træ i dit hjem

Få mere træ i dit hjem

Danske designere har altid været inspireret af naturen. De store danske møbelsnedkere kunne manifestere de smukkeste former af træ, der vokser vildt i dansk natur. Og der er noget over træ. Det er beroligende at have omkring sig. De lange åre, der snor gennem planker og stoleben, på en måde, der sjældent kan eftergives troværdigt.

 

Meget træ i hjemmet giver også en helt anden akustik, end hvis du i bedste yuppie-stil har fyldt hjemmet med stål, plastic og marmor, der reflekterer lydene skarpt tilbage. Tænk selv på forskellen mellem en sauna og et dampbad. Den ene er af træ, den anden af sten. Forskellen er til at høre.

 

Også i køkkenet

Mange mennesker vælger at indrette deres køkkener med blanke overflader. Linoleum, hvid højglans og fliser. Overfladerne er nemme at holde rene med en våd klud, og spilder man lidt sovs, kan hunden nemt tage det, uden at få splinter i tungen.

 

Hvis man ønsker at få mere træ ind i køkkenet, bør man kigge mod et Kvanum køkken. Kvanum har naturen som deres vigtigste inspirationskilde, og får derfor nemt hevet skoven ind i hjemmet, samtidig med, at køkkenet naturligvis er nemt at holde rent.

 

Møbler

Som nævnt tidligere er der en lang tradition for danske møbler formet i det flotteste træ. Det er en tradition som den svenske møbelproducent Ikea også har taget til sig. Derfor behøver det ikke at koste en formue, at indrette sig hjem i en mere organisk stil. Det er stort set alle møbler, der kan leve op til kravet om en blanding af komfort og æstetik – selv med træ.

 

Plastic er selvfølgelig ikke djævlen, og det farverige, formbare materiale er da også fantastisk til at få lidt prangende farver ind i tilværelsen, med for eksempel skrigende gule stole.

pexels adrian dorobantu 2379980 1024x768 - Gør din altan mere hyggelig med disse tips

Gør din altan mere hyggelig med disse tips

En altan er et sted, hvor du kan skabe en lækker lille oase. Her kan du slappe af og komme helt ned i gear efter en lang dag. Men for at du har lyst til at befinde dig på din altan, er det vigtigt, at du indretter den med fokus på hygge og en god stemning. Her finder du 3 tips, der kan hjælpe dig med at skabe en hyggelig altan.

 

Indret med masser af planter

Planter kan gøre en kæmpe forskel på din altan. De giver dig en fornemmelse af at være i naturen, selvom du faktisk er omgivet af bygninger. Du kan indrette dig med planter på flere måder på din altan. 

Det kommer helt an på, hvad du foretrækker. Dog er det klart en fordel at gøre brug af en plantekasse. Men inden du køber en plantekasse, skal du sørge for, at den er velegnet til brug på en altan.

 

Lys din altan op med skøn belysning

Intet skaber en hyggelig atmosfære bedre end den rette belysning. Du kan være kreativ og hænge diverse lyskæder op forskellige steder. Lyskæder kan gøre din altan helt magisk og er et godt valg, der ikke sprænger dit budget. Derudover kan du se, om du kan finde nogle LED-stearinlys til udendørs brug eller flotte lanterner med lys. 

 

Sørg for komfortable siddepladser

Hvis du planlægger at tilbringe en masse tid på din altan, skal du sørge for at tilføje en form for siddeplads. Men det bør ikke være hvilken som helst siddeplads. Du skal tænke over, at det skal være en komfortabel siddeplads, hvor du rigtig kan hygge. Det kan enten være en stol eller en bænk med lækre puder, en sækkestol eller en helt tredje mulighed.

 

pexels ksenia chernaya 8753032 1024x683 - Leder du efter en ny sofa til stuen?

Leder du efter en ny sofa til stuen?

Står du og mangler en ny smart sofa til din stue, så du bør se dig om i det store udvalg af komfortable sofaer hos Sofabutikken. En sofa er for mange det helt store centrale midtpunkt i stuen. Det er nemlig i sofaen vi hygger os sammen med familie og venner, men det er også her vi kan slappe helt af, måske med en god bog, et glas vin eller et brætspil med ungerne.

Uanset hvad din sofa skal bruges til, så kan du hos Sofabutikken.dk finde et stort og farverigt udvalg i mange forskellige størrelser.

Stort udvalg af sofaer i høj kvalitet

Hos Sofabutikken.dk er hver eneste sofa designet i høj kvalitet. Det gælder både de mange forskellige u-sofaer, hjørnesofaer og de mange forskellige 2- og 3-personers sofaer, du finder i det store udvalg.

Sofaerne er designet i mange forskellige stilarter og materialer, hvorfor det ikke nødvendigvis er en svær opgave at finde en sofa der passer ind i din personlige stil og bolig.

Mangler dit hjem en farverig sofa?

Farver er in, og jo flere jo bedre. Det gælder også for møbler, så er du ude efter at finde en sofa i en flot farve, så er det også hos Sofabutikken.dk du skal se dig om efter en. Det gælder både sofaer i blå, grøn og hvid, men også sofaer i beige, lyserød og okkergul. Så uanset hvilken en sofa du leder efter, så kan du med garanti sikkert finde en der passer til dit hjem hos Sofabutikken.dk.

kaung myat min 94 DjsS8q6k unsplash 1024x576 - Brug bambus i indretningen

Brug bambus i indretningen

Det er nok ikke gået manges næser forbi, at bambus er blevet en populær del af indretningen. Drømmer du om at implementere bambusindretning? Så kan du få nogle gode tips i denne artikel.

Placér bambus foran en farvet væg

Bambussens naturlige look kan fungere med stort set alle farver. Placér dit bambusmøbel foran en farvet væg for at skabe en smuk kontrast.

Vælg nogle unikke møbler i bambus

Bambus har et hyggeligt og afslappet udtryk, som gør materialet perfekt til et hyggehjørne. Du kan med fordel vælge nogle lidt særlige møbler for at få den helt rette stemning.

Skab din egen Bali-oase i baghaven

Når du indretter med bambus i haven, opnår du et look, som straks leder tankerne hen på ferie. Og hvem ønsker ikke at kunne drømme sig væk til den slags i haven?

Bring Asien ind på badeværelset

Ved at inddrage detaljer med bambus på badeværelset, vil du få et asiatisk look, som både er smukt og unikt.

Implementer bambus i hele huset

Det kan være fint at skabe en rød tråd, og der er rig mulighed for at indrette med bambus i hele hjemmet. Stil for eksempel en bambusbænk i entréen, og skab en samhørighed.

Plant bambus i haven

Bambus er ikke kun pænt, når det er lavet om til møbler. Du kan sagtens plante bambus i haven og nyde det smukke udtryk, som bambusplanter bidrager med.

pexels mark mccammon 2724749 1024x683 - Forkæl dig selv i køkkenet

Forkæl dig selv i køkkenet

Køkkenet er et vigtigt rum i hjemmet. Her bruger vi meget tid på madlavning og samvær, og derfor skal rammerne også være i orden. Der skal ikke spares på funktionelle og kvalitetsfyldte redskaber, som kan skabe en god atmosfære og gøre madlavningen til en leg.

Det behøver ikke at kræve en total udskiftning af køkkenets interiør, men du får her nogle tips til de små ændringer, der kan gøre en forskel.

God plads til tilberedning

Der er ikke noget værre end, når der ikke er plads til at hakke og snitte ved selve køkkenbordet. Derfor skal der altså helst være god plads til hele madlavningen.

Køkkenmaskinerne

Det er vigtigt at overveje, om du ønsker dem stående fremme, eller om de skal gemmes væk? Dem, du bruger til dagligt, kan placeres på en hylde tæt på, og dem du bruger mindre jævnligt, kan du gemme lidt længere væk bagerst i skabet.

Køkkenknive

Køkkenknivene bruges ofte, og derfor må de gerne være tæt på. Hvis du har investeret i køkkenknive i et lækkert design, kan du med fordel udstille dem via en knivmagnet.

Skærebrætter

Skærebrætter er yderst funktionelle, men samtidig meget dekorative. Placer dem op ad væggen bag en række krydderier eller urter, og det vil pynte flot i køkkenet.

Gryder og pander

Madlavningen vil med garanti blive mere fornøjelig, når du investerer i nogle lækre gryder og pander. Hvis du vælger noget så fint som kobbergryder, skal du heller ikke tøve med at hænge dem op, så de kan pynte – også når der ikke laves mad.

 

skye studios NDLLFxTELrU unsplash 1024x683 - Lys dit soveværelse op på den helt rigtige måde

Lys dit soveværelse op på den helt rigtige måde

Af alle rum i dit hjem er dit soveværelse nok det eneste, som du bruger tid i, når det er helt mørkt, helt lyst og et sted midt imellem. Derfor er det vigtigt, at belysningen i dit soveværelse er helt perfekt.

Belysningen i dit soveværelse er vigtig

At tænke over hvordan du bruger dit soveværelse, er nøglen til at vælge den bedste belysning. Der skal findes den rette balance mellem en hyggelig stemningsbelysning og naturlig belysning samt en effektiv belysning, hvis du eksempelvis vil læse, arbejde eller andet. Skaber du denne balance, vil du være i stand til at have en belysning for enhver stemning og enhver aktivitet.

Stemningsbelysning og naturlig belysning

Først og fremmest skal du sørge for, at der er en naturlig belysning i dit soveværelse via vinduer. Det er naturligvis ikke muligt hele dagen, hvorfor det også er nødvendigt med kunstig belysning i form af lamper.

Det skal blot være belysning, hvor du er i stand til at tage dit tøj af og lægge dig i sengen. Det vil sige, at du skal have belysning i dit soveværelse, der får dig til at slappe af. Du kan vælge belysning i form af loftslamper eller gulvlamper. Her kan det være en fordel at vælge LED pærer og spots for en mere miljøvenlig og energibesparende belysning.

Effektiv belysning

Hvis du forventer at lave noget, der kræver stærkere lys, såsom at lægge makeup, læse, arbejde m.m., er det nødvendigt med en mere effektiv belysning. Det kan eksempelvis være sengebordslamper, der hænger på hver side af sengen eller en anden retningsbestemt belysning placeret over sengens hovedgærde.