Kategori: Bolig

pexels chanita sykes 1094544 1024x662 - Sådan får du dine venner til at besøge dig, når ud bor langt væk

Sådan får du dine venner til at besøge dig, når ud bor langt væk

En populær trend blandt byboere er at gøre op med bylivet. Simpelthen at trække pløkkerne op og flytte ud på landet.

 

Måske hører du til dem, der gerne vil følge trenden, men er bange for at miste dine venner i processen. Er du vant til at bo i byen, er det nemlig ikke noget problem at se sine vener, da der altid går en bus hjem.

 

Ude på landet er det en anden sag. Her er man ofte langt fra busserne, og muligheden for at komme hjem efter en aften med rødvin kan være svært.

 

Det første du bør gøre, er at anskaffe dig et par gæstesenge, så dine venner ved, at de altid kan sove rusen ud på behagelig manér, hvis de har behov for det.

 

Vis dem lykken ved landet

Det andet er at have en plan for, hvordan I skal have det sjovt. Sæt jer ned og lav en liste over de ting, I gerne vil lave, når de kommer på besøg. En tur i skoven, et besøg på den nærmeste by eller måske en hyggelig aften foran pejsen med lidt snacks og vin?

 

Der er masser af aktiviteter ude på landet, som byboere ikke får lov til at smage på i hverdagen. Bare tænk på, hvorfor du selv flyttede derud i første omgang. Del ud af din glæde ved landlivet.

 

Det gør ikke noget, hvis du overgør det lidt, og skruer op for den landlige charme. Dine venner vil kun nyde det show, du sætter i gang for dem.

 

Stærke bånd

Til sidst bør du flytte på landet, hvis du har lyst. Frygten bør ikke overbevise dig, desuden skal dine venner nok altid komme, ellers er de ikke dine rigtige venner alligevel.

pexels karolina grabowska 5978715 1024x683 - Indret dit hjem i ægte nordisk stil

Indret dit hjem i ægte nordisk stil

Vi er i norden kendt for at have en indretning, der er enkel og minimalistisk, med stærke design-klassikere som y-stolen og Wegners spisebordsstole ved spisebordspladsen.

 

Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark godt kan lide at leve efter en vis standard, hvad angår indretning. Vi går meget op i, at vores hjem afspejler, hvem vi er. Vores hjem skal være et sted, vi kan ånde ordentligt ind og ud, og hvor vi selvfølgelig føler os hjemme.

 

Nordiske musts

Hvis står og skal indrette og søger inspiration i den nordiske stil, er der nogle klassiske elementer, som du må overveje.

 

Spisebord

Spisebordet er den plads, hvor familien samles til middag. Det er her, vi deler sjove historier fra dagen og skaber sammenhold i familien. De klassiske middagsborde, som ofte ses rundt omkring i de nordiske hjem, er ofte minimalistiske. Derfor er der mange danskere, der har et flot spisebord i træ og et par behagelige spisestole, der passer til bordet.

 

Husk: Less is more

Mange danskere indretter deres hjem efter ”less is more” princippet. Det går i alt sin enkelthed ud på, at du skal prøve at minimere, hvor mange forskellige ting du har i hjemmet.

Prøv derfor at undgå for mange forskellige slags indrammede billeder, gulvtæpper og reolsystemer. Find et par enkelte designs, og hold dig til dem. Det vil skabe mere sammenhæng i din indretning, og enhver vil kunne se, at du har tænkt over, hvordan du har indrettet dig.

Derudover må du også begrænse, hvor meget nips du har rundt omkring. Den nordiske stil er som sagt ret minimalistisk, men vi har det også en gang imellem med, at falde for små, fine og finurlige ting. Prøv at begrænse dine impulskøb af de små nips, du går og forelsker dig i.

 

Livsstil

Giv stuen nyt liv med grønne stueplanter

Er du ikke helt tilfreds med din stue, men kan du ikke finde ud af, hvad der mangler? Det kan sagtens være, at der mangler grønne stueplanter i stuen. Grønne stueplanter har længe været yderst populære, og det kan vi godt forstå.

Ikke nok med at disse planter er nemme at holde, så er de også med til at skabe nyt liv. Samtidigt er de yderst flotte og dekorative. Læs med videre her og lær mere om grønne stueplanter.

Vælg den rette grønne stueplante for dig

Inden du køber en stueplante, er det alfa og omega, at du tænker over, hvilken plante der er den rette for dig og din stue. Dog er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du finder den rette plante. Her er det især vigtigt, at du tænker over pladsen, størrelsen på planten, lysforholdet og hvor meget du ønsker at passe den pågældende plante.

Du kan vælge mellem en bred vifte af forskellige stueplanter, så der er en plante til ethvert behov. Det kan eksempelvis være en stor og flot palme, eller det kan være en lille og fin kaktus. Det er helt op til dig og dine ønsker.

Gør indeklimaet i stuen bedre med planter

Planter kommer med mange fordele. For eksempel omdanner grønne planter CO2 til ilt og fjerner skadelige partikler. Grønne planter hæver også luftfugtigheden. Udover dette er planter med til at forebygge både forkølelse, influenza og hovedpine. Så med grønne planter i din stue kan du sørge for at skabe et bedre indeklima.

image2 1024x576 - Træpiller er en miljøvenlig varmekilde

Træpiller er en miljøvenlig varmekilde

Der er ikke kun en enkelt måde, du kan opvarme din bolig på. Der findes mange forskellige muligheder, så det kan være svært at vælge. Men hvis du er på udkig efter en miljøvenlig metode til opvarmning af din bolig, bør du have et træpillefyr med i dine overvejelser. Dette er på grund af, at billige træpiller er miljøvenlige. 

Fordele ved at bruge træpiller til opvarmning

Inden du vælger et træpillefyr og træpiller som din primære opvarmningsmetode, bør du kende til alle fordelene ved denne varmekilde:

  • Træpiller er en forholdsvis billig opvarmningsmetode
  • Du får en miljøvenlig opvarmning med et pillefyr og træpiller
  • Træpiller er et CO2-neutralt brændstof

Mere viden om træpiller

Træpiller fremstilles for det meste af genanvendelige materialer. De er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld fra hovedsaligt gran, fyr og bøg, men andre træsorter kan også anvendes. 

Eftersom at træpiller er et CO2-neutralt brændstof, bidrager de ikke til drivhuseffekten. Når træpiller afbrændes i et træpillefyr, forholder det sig sådan, at de kun afgiver den mængde CO2, som træet indeholdt fra naturens side. Dette er CO2, som træet alligevel ville skille sig af med, hvis det blev efterladt på skovens bund. 

Pas endnu bedre på miljøet

Træpiller er i sig selv miljøvenlige. Men er der andre ting, du kan gøre for at sikre, at miljøet tager mindst mulig skade? Ja, det er der. Du kan vælge at købe træpiller til dit pillefyr hos en forhandler, der gør sig umage for at mindske CO2-udslip, når træpillerne transporteres fra et sted til et andet.

 

pexels jean van der meulen 1454806 1024x630 - Skab hygge i dit soveværelse på den mest optimale måde med disse gode råd

Skab hygge i dit soveværelse på den mest optimale måde med disse gode råd

Soveværelset er et rum, der skal være indbydende, afslappende og roligt. Det er nemlig her, du sover. Men det betyder ikke, at du ikke kan pynte dit soveværelse på forskellige måder.

For det er de færreste, der kun bruger dette rum til at sove i. Måske sidder du også i dit soveværelse og læser en god bog om aftenen? Eller måske bruger du rummet til at klæde dig på, når du skal i byen med vennerne eller lignende? Lige meget hvad er det rart med et hyggeligt soveværelse, der er pyntet på bedste vis.

Belysningen kan gøre underværker

Den rette belysning i soveværelset kan gøre underværker. Men er der overhovedet brug for lys i dette rum? Der er uden tvivl brug for lys i soveværelset. Det er en god idé at have en loftslampe og eventuelt en bordlampe på dit natbord eller en væglampe ved siden af sengen.

For at kunne skabe den perfekte stemning kan du vælge lamper med dæmpbare pærer. På den måde kan du tilpasse lyset alt efter, hvad du skal lave i soveværelset.

Hav lækre tæpper

Det er umuligt at få for mange tæpper. Tæpper gør bare noget godt for ethvert rum, hvis du gerne vil skabe mere hygge. Du kan eventuelt placere et sengetæppe på din seng. Har du en gyngestol eller en lænestol i dit soveværelse, så bør du placere et Hay tæppe på stolen. Det vil få stolen til at se langt mere attraktiv ud, så du får lyst til at sidde i den.

pexels flora westbrook 4191618 1024x682 - Til dig der gerne vil i gang med at strikke

Til dig der gerne vil i gang med at strikke

Inden længe begynder foråret så småt at byde på længere dage, og et mildere vejr udenfor. Men det betyder skam ikke, at det ikke er vejr til at strikke, faktisk langt fra. Det betyder heller ikke, at det ikke er ensbetydende med, at du ikke skal begynde at lære hvordan du strikker en dejlig varm trøje, for selvom det snart er forår, så betyder det ikke at du kan undvære den lune trøje. 

 

Vil du gerne lære at strikke, er det første du skal have fat i en strikkeopskrift, strikkepinde og selvfølgelig garn. Her kan du for eksempel vælge Drops Puna garn, som består af 100% ren alpacauld. 

 

Vigtigt med det rigtige udstyr og det rigtige garn

Inden du går i gang med dit strikkeprojekt, er det selvfølgelig vigtigt at du har det helt rigtige udgangspunkt. Du bør også købe noget, der passer til det du har planer om at strikke, det gælder for eksempel både strikkepinde, garn og mønster. Det bør du nemlig ikke overlade til tilfældighederne. 

 

Vil du gerne strikke en trøje, eller hvilket som helst andet stykke tøj, kan du med fordel vælge puna garnet fra Drops. Det bløde garn, passer utrolig godt til langt de fleste strikkeprojekter, grundet garnets bløde natur, og så er det helt fri for kemikalier og lignende. 

 

At lære at strikke ordentlig, tager lang tid. Så husk på inden du går i gang, at væbne dig med god tålmodighed. For med god tålmodighed og gåpåmod kommer du langt, især hvis du gerne vil i gang med at strikke både vanter, huer og smukke hjemmestrikkede trøjer med flotte farverige mønstre. 

 

pexels pixabay 271743 1024x575 - Få mere træ i dit hjem

Få mere træ i dit hjem

Danske designere har altid været inspireret af naturen. De store danske møbelsnedkere kunne manifestere de smukkeste former af træ, der vokser vildt i dansk natur. Og der er noget over træ. Det er beroligende at have omkring sig. De lange åre, der snor gennem planker og stoleben, på en måde, der sjældent kan eftergives troværdigt.

 

Meget træ i hjemmet giver også en helt anden akustik, end hvis du i bedste yuppie-stil har fyldt hjemmet med stål, plastic og marmor, der reflekterer lydene skarpt tilbage. Tænk selv på forskellen mellem en sauna og et dampbad. Den ene er af træ, den anden af sten. Forskellen er til at høre.

 

Også i køkkenet

Mange mennesker vælger at indrette deres køkkener med blanke overflader. Linoleum, hvid højglans og fliser. Overfladerne er nemme at holde rene med en våd klud, og spilder man lidt sovs, kan hunden nemt tage det, uden at få splinter i tungen.

 

Hvis man ønsker at få mere træ ind i køkkenet, bør man kigge mod et Kvanum køkken. Kvanum har naturen som deres vigtigste inspirationskilde, og får derfor nemt hevet skoven ind i hjemmet, samtidig med, at køkkenet naturligvis er nemt at holde rent.

 

Møbler

Som nævnt tidligere er der en lang tradition for danske møbler formet i det flotteste træ. Det er en tradition som den svenske møbelproducent Ikea også har taget til sig. Derfor behøver det ikke at koste en formue, at indrette sig hjem i en mere organisk stil. Det er stort set alle møbler, der kan leve op til kravet om en blanding af komfort og æstetik – selv med træ.

 

Plastic er selvfølgelig ikke djævlen, og det farverige, formbare materiale er da også fantastisk til at få lidt prangende farver ind i tilværelsen, med for eksempel skrigende gule stole.

pexels adrian dorobantu 2379980 1024x768 - Gør din altan mere hyggelig med disse tips

Gør din altan mere hyggelig med disse tips

En altan er et sted, hvor du kan skabe en lækker lille oase. Her kan du slappe af og komme helt ned i gear efter en lang dag. Men for at du har lyst til at befinde dig på din altan, er det vigtigt, at du indretter den med fokus på hygge og en god stemning. Her finder du 3 tips, der kan hjælpe dig med at skabe en hyggelig altan.

 

Indret med masser af planter

Planter kan gøre en kæmpe forskel på din altan. De giver dig en fornemmelse af at være i naturen, selvom du faktisk er omgivet af bygninger. Du kan indrette dig med planter på flere måder på din altan. 

Det kommer helt an på, hvad du foretrækker. Dog er det klart en fordel at gøre brug af en plantekasse. Men inden du køber en plantekasse, skal du sørge for, at den er velegnet til brug på en altan.

 

Lys din altan op med skøn belysning

Intet skaber en hyggelig atmosfære bedre end den rette belysning. Du kan være kreativ og hænge diverse lyskæder op forskellige steder. Lyskæder kan gøre din altan helt magisk og er et godt valg, der ikke sprænger dit budget. Derudover kan du se, om du kan finde nogle LED-stearinlys til udendørs brug eller flotte lanterner med lys. 

 

Sørg for komfortable siddepladser

Hvis du planlægger at tilbringe en masse tid på din altan, skal du sørge for at tilføje en form for siddeplads. Men det bør ikke være hvilken som helst siddeplads. Du skal tænke over, at det skal være en komfortabel siddeplads, hvor du rigtig kan hygge. Det kan enten være en stol eller en bænk med lækre puder, en sækkestol eller en helt tredje mulighed.

 

pexels ksenia chernaya 8753032 1024x683 - Leder du efter en ny sofa til stuen?

Leder du efter en ny sofa til stuen?

Står du og mangler en ny smart sofa til din stue, så du bør se dig om i det store udvalg af komfortable sofaer hos Sofabutikken. En sofa er for mange det helt store centrale midtpunkt i stuen. Det er nemlig i sofaen vi hygger os sammen med familie og venner, men det er også her vi kan slappe helt af, måske med en god bog, et glas vin eller et brætspil med ungerne.

Uanset hvad din sofa skal bruges til, så kan du hos Sofabutikken.dk finde et stort og farverigt udvalg i mange forskellige størrelser.

Stort udvalg af sofaer i høj kvalitet

Hos Sofabutikken.dk er hver eneste sofa designet i høj kvalitet. Det gælder både de mange forskellige u-sofaer, hjørnesofaer og de mange forskellige 2- og 3-personers sofaer, du finder i det store udvalg.

Sofaerne er designet i mange forskellige stilarter og materialer, hvorfor det ikke nødvendigvis er en svær opgave at finde en sofa der passer ind i din personlige stil og bolig.

Mangler dit hjem en farverig sofa?

Farver er in, og jo flere jo bedre. Det gælder også for møbler, så er du ude efter at finde en sofa i en flot farve, så er det også hos Sofabutikken.dk du skal se dig om efter en. Det gælder både sofaer i blå, grøn og hvid, men også sofaer i beige, lyserød og okkergul. Så uanset hvilken en sofa du leder efter, så kan du med garanti sikkert finde en der passer til dit hjem hos Sofabutikken.dk.

kaung myat min 94 DjsS8q6k unsplash 1024x576 - Brug bambus i indretningen

Brug bambus i indretningen

Det er nok ikke gået manges næser forbi, at bambus er blevet en populær del af indretningen. Drømmer du om at implementere bambusindretning? Så kan du få nogle gode tips i denne artikel.

Placér bambus foran en farvet væg

Bambussens naturlige look kan fungere med stort set alle farver. Placér dit bambusmøbel foran en farvet væg for at skabe en smuk kontrast.

Vælg nogle unikke møbler i bambus

Bambus har et hyggeligt og afslappet udtryk, som gør materialet perfekt til et hyggehjørne. Du kan med fordel vælge nogle lidt særlige møbler for at få den helt rette stemning.

Skab din egen Bali-oase i baghaven

Når du indretter med bambus i haven, opnår du et look, som straks leder tankerne hen på ferie. Og hvem ønsker ikke at kunne drømme sig væk til den slags i haven?

Bring Asien ind på badeværelset

Ved at inddrage detaljer med bambus på badeværelset, vil du få et asiatisk look, som både er smukt og unikt.

Implementer bambus i hele huset

Det kan være fint at skabe en rød tråd, og der er rig mulighed for at indrette med bambus i hele hjemmet. Stil for eksempel en bambusbænk i entréen, og skab en samhørighed.

Plant bambus i haven

Bambus er ikke kun pænt, når det er lavet om til møbler. Du kan sagtens plante bambus i haven og nyde det smukke udtryk, som bambusplanter bidrager med.