Kategori: Uncategorized

pexels kaique rocha 125510 1024x683 - 3 projekter til sommerferien

3 projekter til sommerferien

Sommeren er over os. Og selvom store dele af Europa står i lys lue og brændende flammer, kan vi i Danmark dårligt nok tage på stranden de fleste dage. Ja, sommeren tegner til at blive mere kold og mørk, end de fleste af os havde håbet.

 

Men intet her i verden er så skidt, at det ikke er godt for noget.

 

Brug derfor sommeren på at komme igennem projekter, du gerne har villet gennemføre hele året. Hvad siger du? Har du ingen projekter! Jamen, det skal du ikke være ked af, jeg har nemlig masser af bud til, hvad du skal kaste dig over.

 

Lav dine egne smykker

Det eneste dårlige ved smykker er, at der aldrig er nok af dem. Få derfor anskaffet dig et samlesæt bestående af glasperler, snor og låse, så du allerede nu kan få lavet alle årets julegaver på forhånd.

 

Når du skal købe glasperler til dine smykker, skal det helst være af en slidstærk type som miyuki rocailles, der kan tåle og blive kørt op og ned ad huden en hel dag.

 

Læs klassiske bøger

Det tegner til, at du har masser af timer at slå ihjel. I stedet for at glo hjerneløst ind i dit fjernsyn hele sommeren, og spilde tiden på at gense alle 73 afsnit af Game of Thrones, bør du kaste dig over nogle af de store klassiske, litterære værker.

 

Her er tale om Forbrydelse og Straf, Dræb Ikke En Sangfugl og ikke mindst hele Harry Potter serien.

 

Lær at spille et instrument

De fleste drømmer om at kunne spille et eller andet instrument, men de færreste af os har tiden til at sætte os ned for at lære det. Det har du nu, så det er bare om få købt en guitar og se Youtube-tutorials.

 

pexels jan prokes 709732 1024x702 - Få flere følelser ind i hjemmet

Få flere følelser ind i hjemmet

Hvorfor er så mange af os følelsesmæssigt afmarcheret? Der var engang, hvor vi dyrkede næstekærlighed, og vores kulturforbrug bestod af store dramaer. I dag er det ikke unormalt at se personer med en grædeblokade.

 

Og selvom det måske lyder tiltrækkende, ikke at gå rundt i et væld og fælde tårer til højre og venstre, er det ikke tilfældet. Gråd fungerer nemlig som en vigtig ventil for kroppen, det er her kroppen lukker en masse stress ud. Men derudover er det også et udtryk for noget mere.

 

Når vi får en grædeblokade, får vi lagt et tungt tæppe ned over hele vores følelsesspekter. Det betyder, at vi ikke bliver meget kede af det, men vi bliver heller aldrig meget glade. Folk med grædeblokade vil opdage, at forelskelsen kan være nøglen der bryder hele følelseslåsen op. Følelserne strømmer ud ad kroppen.

 

Men er det en proces, vi kan hjælpe på vej i det daglige? Naturligvis, vi skal bare dyrke de store følelser mere, end vi gør i dag.

 

Man kan hele tiden minde sig selv om den verden der ligger uden for ens hjem. Pil de intetsigende Poul Pava malerier ned, og skift dem ud med fotokunst plakater. Fotokunst er noget, der hurtigt tænder en medmenneskelighed i os. Aviser bruger den for eksempel til at sætte ansigt, på dem, der har det værre end os selv.

 

Det kan også være, at følelserne skal hjælpes på vej. Her vil de være en idé at dykke ned i litteraturen. Tag fat i klassikkerne. I gamle dage var der nemlig en tradition for ikke at underspille følelserne, tværtimod. Der blev malet store, verbale malerier af tragedier og kærlighedshistorier. En dyd, moderne forfattere desværre har bevæget sig væk fra.

 

Følelserne er en vigtig del af vores liv, frygt dem ikke.

pexels kaboompics com 6224 1024x683 - Derfor skal du bruge et designbureau

Derfor skal du bruge et designbureau

Er du også erhvervsdrivende i Jylland og har brug for at tage din virksomhed til sit næste stadie, bør du henvende dig til et designbureau Aarhus. Som erhvervsdrivende skal man have styr på mange ting. Økonomi, design, kundeservice. Det hele skal spille for at vækste som man ønsker det. Nogle gange mangler vi de rette kompetencer, og her kan det være en god idé at få hjælp udefra.

 

Få styr på dine kunder

Et designbureau vil arbejde målrettet mod at give dine kunder en bedre oplevelse, når de smider penge i din butik.

 

Det gøres blandt andet ved at udarbejde en behovs- og adfærdsanalyse, så du kan forstå dine kunder bedre. Som virksomhed er det guld værd at kende sine kunders behovs- og adfærdsmønstre for at rette sine produkter mere effektivt mod målgruppen. Tal og spørgeskemaer giver sjældent det fulde billede af, hvorfor tingene forholder sig, som de gør.

 

Som en del af samarbejdet vil det også være en idé at udarbejde en UX-analyse. UX står for user experienceog er med til præcist at kortlægge dine kunders reelle oplevelse af dit produkt. Som skaber af et produkt kan det nogle gange være svært selv at få øje på produktets svagheder.

 

Strømlin dine produkter

Når vi taler om dine produkter, kan et designbureau også hjælpe dig med at strømline dine produktet og din produktserie. Måske kan to eller flere produkter slås sammen til ét, for at optimere udgifter og lagerplads.

 

Dine produkter kan både være fysiske ting, men også hjemmesider, som dine brugere er afhængige af.

 

Med digitalt design går du sammen med designbureauet ind og kigger produkter i sømmene. Hvad fungerer, og hvad fungerer slet ikke?

 

En investering i et designbureau kan med garanti få antallet af kunder til igen at tage til.

 

adrian swancar roCfgvkBLVY unsplash 1024x768 - Brug for hjælp efter et piskesmæld?

Brug for hjælp efter et piskesmæld?

Der kan være mange måder, hvorpå du har pådraget dig et piskesmæld. Det kan for eksempel være i forbindelse med, at du har været involveret i et sammenstød mellem to eller flere biler.

Der er dog også andre typer af uheld, som kan give dig piskesmæld. Det kan være under dykning, idræt eller lignende. Uanset hvordan du har pådraget dig et piskesmæld, har du sikkert brug for hjælp til behandling af piskesmæld.

Hvad er et piskesmæld?

Et piskesmæld opstår i forbindelse med en pludselig kraftpåvirkning af halsens og nakkens bløddele. Herved opstår der en overstrækning og en forstuvning af halshvirvelsøjlens bløddele. Du har, om man så må sige, forstuvet din nakke.

En kraftig påvirkning af halshvirvelsøjlens bløddele kan eksempelvis ske ved et bilsammenstød. Hvis du sidder i en bil og bliver påkørt enten forfra, bagfra eller fra siden, er der en risiko for, at du får et piskesmæld.

Disse symptomer kan opstå ved piskesmæld

Er du i tvivl om, hvorvidt du lider af piskesmæld eller ej, finder du her nogle symptomer på dette:

  • De første dage efter piskesmældet er opstået, vil du opleve en stivhed i nakkemuskulaturen.
  • Du har hovedpine.
  • Der føler smerter i din nakke.
  • Du har smerter ned mod dit skulderområde.

Lige efter at du har fået et piskesmæld, er der ligeledes mulighed for, at du oplever generelt ubehag, forstyrrelser i dit syn samt, at du føler dig meget mere træt end normalt. Du bør altid gå til lægen for at få stillet en diagnose. Har du piskesmæld, kan du få forskellige behandlinger mod dette.

devon janse van rensburg DU8Z5djVJtg unsplash 1024x716 - Finurlige og funktionelle danske designmøbler

Finurlige og funktionelle danske designmøbler

Hos OYOY finder du et hav at dansk designede finurlige og funktionelle designs, der skiller sig ud, samtidig med at de passer perfekt i de fleste danske hjem. Det er den form for nytænkning i design og funktion, der gør OYOY til det, de er – se alt fra OYOY her.

Dansk kvalitet fra OYOY

Siden 2012 har den danske designvirksomhed OYOY været til, og der er efterfølgende blevet designet og produceret dansk kvalitetsdesign til hjemmet og hverdagen. Deres designs er anderledes og skiller sig ud fra meget af det, vi ellers ser på det danske marked, og det er hele essensen for OYOY. Deres sortiment består nemlig af specielle, finurlige og funktionelle designs, og det må siges at være lykkedes. Stilen i de forskellige designs er nemlig meget skandinavisk og dansk, og henvender sig til alle unge såvel som gamle, da designet samtidig fauner bredt og egner sig til alle hjemmets rum. Så er du på udkig efter nye møbler eller tilbehør og dekorationer til dit hjem, finder du helt sikkert en masse unikke designs fra OYOY.

Følelsen af hjem

Hele tanken og ideen bag OYOY er, at man har følelsen af hjem og Danmark, uanset hvor i verden man befinder sig. Siden 1929 har OY været halenummeret, eller indregistreringskoden, på fly været de danske kendingsbogstaver. Hvorfor det netop er disse bogstaver, vides ikke, men uanset hvad så er det relateret til Danmark, og eftersom mange danskere tager fly til og fra ferier, har mange måske lagt mærke til bogstaverne og dermed givet en følelse af hjem eller tilhørsforhold, hvilket passer til idéen bag OYOY. Kig forbi casanovafurniture.dk og find nye danske designs til dit hjem.

vidar nordli mathisen IodaCetPots unsplash 1024x679 - Glæd dig selv med en kvalitetsmarkise

Glæd dig selv med en kvalitetsmarkise

Er du på udkig efter en ny kvalitetsmarkise eller måske den første af slagsen? Så kommer du ikke uden om FrirumsMarkisen. Den er en af de bedste og mest holdbare på markedet, og den vil helt sikkert være til gavn hjemme hos dig. 

Holder til det danske vejr

Når du kigger efter en markise, er der flere ting du skal overveje. Først og fremmest er både holdbarhed, funktioner og materialer de afgørende faktorer for, om der er tale om en kvalitetsmarkise. FrirumsMarkisen er EU-godkendt og kan holde til en vindstyrke på op mod 10,6 m/s, og det må siges at være afgørende i et blæsende land som Danmark. Gennemsnitsvindstyrken i Danmark ligger mellem 7 og 7,8 m/s, så du skal ikke være bange for, om markisen nu holder til den kraftige vind. Udover dens styrke, så er materiale og funktionalitet også gennemtænkt. Materialet er nemlig slidstærkt, og så har den en lukket kassette, der beskytter dugen mod regn og vind, når den er trukket tilbage.

Vand- og smudsafvisende

FrirumsMarkisen fås i forskellige farver. Du kan vælge mellem enkle og neutrale farver, som aluminiumsarmene skal være, og det samme kan du med selve dugen. Fælles for alle markiserne er, at de er vand- og smudsafvisende, og det vidner endnu engang om den høje kvalitet. Gennemsnitligt har FrirumsMarkisen en levetid på 25 år, men skulle der mod al forventning ske noget med den inden for de første 5 år, så dækker garantien. Lyder det som noget for dig? Når først FrirumsMarkisen er sat op på din terrasse, vil du aldrig undvære den igen.

bruno martins Pfrne 5S  8 unsplash 1 1024x683 - Få den perfekte afslutning på ugen med Tawny-portvin

Få den perfekte afslutning på ugen med Tawny-portvin

Der er muligvis ingen bedre måde at afslutte ugen på, når det er koldt udenfor end med en Tawny portvin. Portvin giver en dejlig varm følelse i kroppen, som kan være nødvendig, når vinden raser udenfor, eller når frosten har gjort sit indtog.

Tawny-portvin ældes med stil

Tawny-portvin ældes med stil i egetræsfade. Her bruger den enten 10, 20, 30 eller 40 år, før den bliver sendt ud på markedet. Du kan derfor erhverve Tawny-portvine med forskellige aldre. En Tawny-portvin tilbyder et bredere udvalg af smag end andre portvine, der kan være meget frugtagtige og kraftfulde. Navnet Tawny betyder brunlig eller gulbrun og hentyder til farven på portvinen.

Grahams 10 år gamle Tawny-portvin

Grahams 10 år gamle Tawny-portvin er for dig, der sætter pris på kvalitet ned i den mindste detalje. Den har en nøddeagtig aroma, der er kombineret med en smule honning og figner. Vinen er god til eksempelvis søde desserter, hvilket kan være alt lige fra en æbletærte til en kanelkage eller en mandelkage.

Grahams 30 år gamle Tawny-portvin

Grahams 30 år gamle Tawny-portvin er en fantastisk portvin, der er ren kvalitet og som har en helt unik karakter. Den har en flot lys rav-farve, og smagen er en blanding af tørret frugt og honning. Denne portvin er velegnet til at bruge som en dessert i sig selv. Den kan også serveres sammen med mørk chokolade.

Grahams 40 år gamle Tawny-portvin

Grahams 40 år gamle Tawny-portvin er for dig, der virkelig sætter pris på en kvalitetsportvin med en helt ekstraordinær og underfundig smag. Smagen er en blanding af frugt, rosiner, karamel og chokolade. Den kan serveres for sig selv eller sammen med mørk chokolade.

helena lopes eCAUr5vKM74 unsplash 1024x683 - Vil du også gerne lave din personlige kop?

Vil du også gerne lave din personlige kop?

Shirtdesign er en virksomhed, som beskæftiger sig med at lave tryk på tøj, men også tryk på mange forskellige produkter. Det kan være produkter såsom kopper, caps, jakker, babytøj og forklæder. Alt sammen produkter som du kan gøre til dine helt egne, eller som du kan bruge som en anderledes og helt speciel gave, til en du holder særligt meget af.

Personlige gaver er ofte de sjoveste at give

“Bevar roen, lad far ordne det” eller “Every tall girl needs a short best friend”, er blot nogle af de mange varianter med kreative tekster, som du kan vælge imellem hos Shirtdesign. Der findes også mange andre slags, som er flotte og med sjove statements, som du kan få trykt direkte på din T-shirt.

Det er ikke altid nemt at finde en gave til manden eller kvinden, som man synes har alt, hvad hjertet begærer. Det kan også godt være svært helt at ramme den helt rigtige stil, som den person du skal give gaven, passer til. Derfor kan det være en god ide at give en personlig gave, som ingen andre har. For eksempel en T-shirt eller en kop fra Shirtdesign med et personligt billede eller en tekst, som du selv har fundet på.

Design din eget kop med et personligt billede

Det kan ofte være praktisk at have sit helt eget krus. Et krus med et personligt billede kan nemt blive et krus, som vil komme til at følge dig i meget lang tid. Uanset om du er på udkig efter en helt særlig gave, eller om du bare gerne vil have nogle produkter, som ingen andre har, så er de mange specielle produkter fra Shirtdesign et godt valg.

nathan anderson GM5Yn5XRVqA unsplash 1024x699 - Fokus på træning hos Vejlefjord Rehabilitering

Fokus på træning hos Vejlefjord Rehabilitering

Hvis du er blevet ramt af en hjerneskade eller er pårørende til en hjerneskadet, ved du, at det ændrer på hele personens liv. Der er mange ting, som ikke længere kan lade sig gøre, og det kræver masser af træning og rehabilitering for at komme tilbage til den, man engang var.

Hos Vejlefjord Rehabilitering tilbyder de rehabiliteringsophold med fokus på hjerneskaderamte personer for at give dem træning, redskaber og strategier til at komme tilbage til en velfungerende hverdag. Behandlingen er specialiseret og har til formål at give et værdibaseret ophold.

Hjerneskaderamte skal nemlig lære at acceptere, at hverdagens gøremål ikke kan gøres på samme måde som før skaden. Det kan være svært at acceptere, men med en værdibaseret rehabilitering hjælper Vejlefjord Rehabilitering patienterne med at opstille graduerede mål. De snakker med patienterne og lærer at forstå deres værdier, hvilket giver de bedste resultater.

Intensiv træning er altafgørende

Mennesker med hjerneskader har hver deres vanskeligheder, hvorfor opholdet tilrettelægges alt efter ønsker og behov. Dog har de fleste ophold til fælles, at intensiv træning er altafgørende, hvis patienterne skal have mulighed for at blive så selvhjulpne som muligt. Derfor fokuserer Vejlefjord Rehabilitering på træning hele døgnet rundt – også selvom det er nat.

Alle patienter træner minimum tre og en halv time om dagen. Træningsprogrammet er lavet ud fra tests, undersøgelser og samtaler med patienten for at skabe det helt rigtige program. Formålet med opholdet på Vejlefjord Rehabilitering er, at det skal være muligt at vende tilbage til et mere selvstændigt liv, hvor man ikke længere er afhængig af lige så meget hjælp som før, man begyndte opholdet.

70522 schleich bayala pegasus full - Naturtro og håndmalede figurer hos legeland.dk

Naturtro og håndmalede figurer hos legeland.dk

Har du et barn med god fantasi, og som elsker når det, barnet leger med, er taget fra den virkelige verden? Schleich figurer er naturtro og smukke figurer, der inspirerer dit barn til nye lege.

Der er en grund til, at legekøkkener, doktorsæt, dukkehuse og Barbiedukker vinder frem. Børn elsker at hente inspiration til deres lege fra den virkelige verden. De elsker at forestille sig, at de er små voksne, der går på arbejde, står i køkkenet eller gør rent i deres huse. Så noget af det, der i den grad skaber god leg hos børn, det er, når deres legesager tager udgangspunkt i den virkelige verden.

Netop derfor er Schleich figurer et kæmpe hit, fordi de er meget naturtro og omhyggeligt håndmalede. Her er en masse forskellige legetøjsfigurer, alt fra bondegårdsdyr til heste, hunde, elvere, vilde dyr og meget mere. Noget andet, der også inspirerer børn lege, er, hvis de leger noget, de er vant til at se i fjernsynet. Derfor findes der blandt andet Schleich Bayala-figurer, som tager udgangspunkt i de flotte elverfigurer og enhjørninger fra filmens verden. Du kan også finde riddere fra den populære serie Eldorado, eller du kan dykke under vandet med havets dyr fra serien Wild Life. Du kan også finde de forskellige figurer fra de kendte Marvel og DC Comics univers, nemlig Justice League

Alle materialer, der er anvendt i produktionen af Schleich figurer, er omhyggeligt udvalgt og testet af uafhængige laboratorier. Schleich produkter er under konstant kvalitetskontrol og opfylder alle nationale og internationale sikkerhedsregler.