Kategori: Velvære

pexels helena lopes 697244 scaled 1024x683 - Sådan undgår du at overophede om sommeren

Sådan undgår du at overophede om sommeren

Sommermånederne er varme og solrige, og det kan være et stort problem, hvis du ikke tager de nødvendige forholdsregler for at holde varmen ude. Du kan nemt overophede, og det er ikke særligt godt for helbredet.

 

Hold hjemmet køligt

For det første skal du sørge for at lufte ud ofte. Åbn vinduer om natten, når temperaturen er lavere, så du kan få frisk luft ind i hjemmet.

 

Husk også at holde gardiner og persienner lukket, når solen er højest på himlen. Det vil hjælpe med at holde hjemmet køligt.

 

For at holde temperaturen så behagelig som muligt, bør du også slukke for alle elektriske apparater, der ikke er i brug. De producerer varme og bidrager til at holde huset varmt. Brug også energibesparende pærer, da de har en tendens til at producere mindre varme end almindelige glødepærer.

 

Endelig bør du gøre brug af aircondition, hvis det er muligt. Det vil hjælpe med at regulere temperaturen inde i dit hjem, og holde det køligt, selv når det er meget varmt udenfor.

 

Klæd dig rigtigt på

Når solen står højt på himlen, kan det også være en god ide at klæde dig i let tøj. Tænk tank tops, shorts til damer og lette farver. Det vil hjælpe dig med at svede mindre og holde dig afkølet.

 

Husk også at skifte til et par sandaler, da de lader dine fødder ånde.

 

Drik masser af vand

Vigtigst af alt er, at du husker at drikke meget vand. Det er den bedste måde at holde sig hydreret på. Vær sikker på at have masser af vand til rådighed. og husk at drikke det regelmæssigt hele dagen.

 

Hvis det er meget varmt udenfor, er det en god idé at søge skyggen. Det kan være under et træ, eller markise.

 

pexels andrea piacquadio 3769007 1024x741 - Sådan holder du din skønhed om vinteren

Sådan holder du din skønhed om vinteren

Det er ikke altid lige let for en kvinde at føle sig smuk om vinteren. Heldigvis er der nogle ting du kan gøre, for at hjælpe dig selv og dit udseende i vintermånederne.

Det kræver bare, at du plejer dig selv lidt ekstra. Følg disse tips, og du vil se en stor forskel i din hud, dit hår og dine negle.

Drik vand og spis sund

Vinteren kan være en tør tid på året, og det kan påvirke din hud og dit hår. Sørg for at drikke mindst 2 liter vand om dagen, for at holde dig hydreret så din hud forbliver frisk og smuk.

Du skal spise mad nok, da det er vigtigt for dit generelle velvære. Sund mad har også en positiv effekt på din hud og dit hår. Spis masser af frugter og grøntsager og få nok proteiner, og spis masser af fisk. Fisk er rig på omega-3-fedtsyrer, som er rigtig godt for din hud.

Tilføj lidt ekstra til din baderutine

Det er en god idé at påføre en lækker, naturlig olie på din hud mens du er i bad. Det vil fugte din hud, gøre den mere elastisk, så den kan klare det kolde og tørre vejr.

Brug også en fugtgivende håndcreme efter badet. Vinteren kan være hård mod dine hænder, så sørg for at bruge en god fugtgivende håndcreme hver gang efter du har været i bad og hver morgen og aften.

Gør noget ud af dig selv

Det er vigtigt at du også selv gør noget aktivt, for at føle dig smuk om vinteren. Brug lidt ekstra tid om morgenen på dig selv, så du føler dig ekstra smuk. Brug dine yndlings heiring smykker, så du kan mærke, at du har gjort noget ekstra for dig selv.

 

 

pexels brett sayles 991491 1024x683 - Disse to ting får du brug for til vinter

Disse to ting får du brug for til vinter

Når vinteren nærmer sig, er der mange mennesker, der mentalt forbereder sig på en tid med mørke og kulde. Selvom vinteren kommer hvert år, kan det være lidt af et chok, når man træder ud ad døren og mærker kulden omfavne ens krop. Og så ved man, at tiden er kommet.

Udover den mentale forberedelse mange mennesker gør sig i takt med, at vinteren kommer, er der også en del praktiske ting, der skal ordnes.

Det er alt fra garderoben der skal fyldes op med lidt ekstra klæder, så du kan holde varmen, og til træpiller der skal købes ind til fyret. Du kender helt sikkert hele humlen, for du har gjort det i mange år i træk.

Alligevel kan det være svært at holde overblikket, når både du, dine børn og huset skal gøres vinterklar.

Her får du en kort huskeliste bestående af to ting, som du ikke må glemme at anskaffe dig, inden vinteren kommer.

Varme vinterstøvler i god kvalitet

 Det kan godt være, at du endnu ikke har haft brug for dem i år – men det kommer du til. Sørg for, at have et par rigtig gode støvler. Hvis er bosat i Aalborg, er du heldig, for så kan du skaffe dig et par kvalitets støvler hos Bubetti i Aalborg.

 

Isskraber til bilen

Forbered dig på, at isen kommer. Hvert år står du sikkert med højre jakkeærme trukket godt ned over hånden, fordi du forsøger at skrabe det frosne lag af, der sidder på din bilrude. Det er en kamp hvert år, og det er som om, at man aldrig rigtig lærer at være på forkant med denne kamp. Køb en isskraber i dag, læg den i handskerummet og så er du klar til, at frosten kan komme.

 

 

 

pexels vidal balielo jr 1682497 1024x683 - Giv dit barn lyst til at gå

Giv dit barn lyst til at gå

Vi mennesker er på mange måder et udueligt dyr. Hvis vores hverdag og overlevelse var præget af en evig frygt for store rovdyr, der altid kunne fange os, ville arten Homo Sapiens uddø. For modsat girafunger, der gladelig løber efter deres mor, minutter efter, at de er født, skal vi mennesker være rimelig voksne, før vi kan tage vores første skridt.

 

Men som forældre kan du på nogle punkter selv påvirke, hvor hurtigt, og hvor godt dit barn ender med at gå i de tidlige stadier. For med som så meget andet her i livet, handler succes om mindre succeshistorier.

 

Det rette udstyr

Der er meget udstyr, du kan købe til dit barn for at få gang i de små ben. Den mest populære blandt forældre, er en lille rullestol, hvor barnet hænger over jorden i en højde, der gør, at de lige akkurat kan nå gulvet med benene.

 

Her lærer de, at de skal gøre en bevægelse for at komme fremad. Sådan får de opbygget en vis mængde muskelhukommelse.

 

Derudover er det også vigtigt, at barnet får noget ordentligt fodtøj, når de føler sig sikre på benene, så det at gå ikke er forbundet med en dårlig aktivitet. Ligesom, du ikke ville købe dårligt fodtøj til dig selv, medmindre det handlede om æstetik. For børn gælder den fordel, at de ikke går op i udseendet.

 

Sørg derfor for at få købt et par ordentlige begyndersko til din baby, i en kvalitet, der støtter foden optimalt. Selvom barnet hurtigt vokser ud af skoene, skal man ikke spare her. Det kan være svært for en forældre at vurdere, hvordan skoen sidder, men det er det ikke for barnet, der instinktivt vil modsætte sig dårlige sko. Her skal man ikke være for stolt til råd.

pexels henri mathieusaintlaurent 5898220 1024x674 - Lev nemmere glutenfrit

Lev nemmere glutenfrit

Gluten er blevet vores tid helt store dagligdagssynder. Flere og flere melder sig som glutenintolerante, og man kan undre sig over, om folk i gamle dage altid gik rundt med mavepine og irritabel tarm.

 

Men det betyder heldigvis for os, at der i dag er masser af alternativer til det daglige indtag af gluten. Det kræver bare, at man er lidt kreativ.

 

Pasta

Pasta er en af hverdagens helte, fordi det er billigt og hurtigt at lave – altså perfekt til børnefamilier. Men desværre er pasta også spækket med gluten. Der findes selvfølgelig også glutenfri pasta på markedet, men det har den ærgerlige vane at smage mere anonymt, end emballagen det kommer i.

 

I stedet bør man som familie kigge mere mod ris. Ris er bestemt også økonomisk tilgængeligt og har cirka lige så lang tilberedning som pasta. Ris fungerer også til de fleste retter, og skiftet er derfor nemt.

 

Man kan også rive gulerødder eller courgetter i lange strimler. De skal kun koges meget, meget hurtigt og fungerer fint som en fiberrig erstatning til pasta.

 

Brød

Mange af os spiser brød dagligt, og vil faktisk helst ikke undvære det. Der er både brød til morgenbordet, til frokost og på de ekstra lækre dage, får vi også brød til aftensmad.

 

Der er flere måder at komme udenom det på. For eksempel kan man lave sine egne burgerboller bestående hovedsageligt af blomkålsris. ’Brødblandingen’ kan også bruges til sandwich og som bunden på en pizza.

 

Men det bedste glutenfri alternativ til brød er… ja, brød. Der findes nemlig fantastiske glutenfri bageri aarhus, der har specialiseret sig i at lave, glutenfrit brød på niveau med det brød du får hos en almindelig bager. Det er også her, du kan få stillet din kagetræng, der trods alt ikke kan klares med blomkålsris.

pexels cottonbro 3998414 1024x683 - Tips til at gro et flot fuldskæg

Tips til at gro et flot fuldskæg

Før i tiden ønskede mange mænd et glatbarberet look, hvor der ikke var nogen skægstubbe i ansigtet. Men tiderne har ændret sig. For i dag er der flere og flere mænd, som gerne vil gro et fyldigt og stort fuldskæg.

Dog er det ikke alle, der bare sådan lige kan gro et lækkert fuldskæg. Vil du gerne gro et fuldskæg, men leder du efter flere gode tips, skal du læse med videre her. Udover at du skal være tålmodighed, så er det vigtigt, at du plejer dit skæg med hjælp fra et skægplejesæt.

Hjælp til at gro et fuldskæg

  • Ingen barbering – Først og fremmest skal du lade være med at barbere dig. Det er en fordel, at du ikke rører ved dit skæg i den første tid som for eksempel otte uger. Men du må selvfølgelig gerne trimme skægget på halsen, da de færreste ønsker skægvækst i dette område.
  • Vask skægget regelmæssigt – Sørg for at du jævnligt vasker dit skæg med en skægshampoo. På den måde er du sikret, at alt lige fra snavs til madrester og diverse bliver fjernet fra skægget.
  • Gør brug af skægolie – Det er ligeledes en god idé at bruge skægolie til blandt andet at reducere kløe. I starten vil huden under skægget højst sandsynligt klø ret meget.
  • Trim skægstubbene – For at få et flot fuldskæg skal du trimme det sommetider. På den måde holdes skægget soigneret og flot. Du kan bruge enten en trimmer eller en saks.
  • Anvend en kam eller børste – Ønsker du det lækreste fuldskæg, er det nødvendigt at bruge en kam eller skægbørste. 
pexels ylanite koppens 1209610 1024x684 - 3 nemme måder til at få en mere bæredygtig garderobe

3 nemme måder til at få en mere bæredygtig garderobe

I dag er det mere populært end nogensinde at tænke på miljøet. Du kan hjælpe miljøet på flere forskellige måder alt efter, hvad du har tid og overskud til. En af måderne er blandt andet at få en mere bæredygtig garderobe. Dog kan dette synes både svært og uoverskueligt. 

Men rent faktisk er det slet ikke så vanskeligt. Det kræver bare, at du sætter dig ind i, hvad du kan foretage af ændringer for at gøre en forskel. Her finder du 3 nemme måder, der kan hjælpe dig med at få en mere bæredygtig garderobe.

  1. Smid aldrig tøj i skraldespanden

Når du skal have en bæredygtig garderobe, bør du aldrig smide tøj i skraldespanden. I stedet bør du prøve at fikse dit tøj, hvis det går i stykker. Det kan være, at du kan tage dine bukser til skrædderen eller dine sko til skomageren. Jo mere du kan bruge dine beklædningsgenstande, jo bedre er det.

  1. Køb beklædningsgenstande med en lang levetid i tankerne

Du bør så vidt muligt prøve at undgå impulskøb eller køb, hvor du ved, at du kun vil bruge det pågældende stykke tøj en enkelt gang. Det er værd at investere i beklædningsgenstande, som du virkelig elsker og vil bruge igen og igen. Desuden bør du kun købe ting, der er lavet af høj kvalitet. Det er ydermere et plus, hvis det er fra et firma, hvor miljø og bæredygtighed er i højsædet.

  1. Køb bæredygtige beklædningsgenstande

At købe bæredygtige beklædningsgenstande er et rigtig godt tip, hvis du ønsker en bæredygtig garderobe. Her bør du tage et kig på selve forhandleren, samt hvordan tøjet bliver lavet, og hvad det bliver lavet af. Det er endda også muligt at købe bæredygtige solbriller.

 

antonino visalli RNiBLy7aHck unsplash 1024x683 - Fordele ved at bruge menstruationstrusser

Fordele ved at bruge menstruationstrusser

Er du træt af at bruge tamponer og bind, findes der heldigvis i dag andre muligheder. Du kan endda vælge en bæredygtig løsning, hvis du ønsker at skåne miljøet. Hvert år bliver der brugt rigtig mange tamponer og engangsbind. Vil du gerne undgå dette, kan du i stedet vælge at bruge menstruationstrusser. Men hvad er fordelene ved at købe menstruationstrusser?

De er bedre for planeten

En kvinde bruger rigtig mange tamponer og bind gennem hele livet. Disse produkter kan ikke genbruges og bidrager derfor blot til mere forurening. Derudover indeholder mange af produkterne plastik, hvilket heller ikke er godt for miljøet. En menstruationstrusse kan bruges igen og igen. Det vil miljøet takke dig for.

De er nemme at bruge

Du skal blot tage menstruationstrusserne på, som du ville tage et par almindelige trusser på. Herefter kan du bare tage dit andet tøj på og fortsætte din dag. Der er ikke noget besværligt eller mere krævende ved at bruge menstruationstrusser.

De kan genbruges

I modsætning til traditionelle menstruationsprodukter, som du skyller ned i toilettet eller smider i skraldespanden, er menstruationstrusser designet til at blive genbrugt. Du skal blot skylle dem grundigt under hanen og derefter vaske dem i din vaskemaskine.

De sparer dig penge

I og med at menstruationstrusser kan genbruges, vil du ende med at spare en del penge. Bind og tamponer er ikke billige. Hvis du regner dit forbrug ud på et år, kan du hurtigt se, at du vil spare en god sjat penge, som du kan bruge på noget andet.

pexels ekaterina bolovtsova 4051574 1024x683 - Brug for genoptræning?

Brug for genoptræning?

Står du i den situation, at du har brug for genoptræning efter eventuel operation, så er et ophold på Vejlefjord Rehabilitering med garanti noget for dig. Vejlefjord ligger i naturskønne omgivelser, hvor der er rig mulighed for at gå nogle lange ture i den flotte omkringliggende natur.

Hører du til blandt de patienter, som enten er blevet opereret i ryggen, i skulder, knæ eller hofte, så er et rehabiliteringsforløb på Vejlefjord guld værd for at kunne komme tilbage til det liv, du havde før din operation. Det er ikke altid, at kroppen kommer sig hurtigt efter en operation, og derfor kan der ofte være brug for fysioterapi og genoptræning for at komme tilbage til det normale jeg igen.

Behandling på Vejlefjord Rehabilitering

Et forløb på Vejlefjord Rehabilitering bliver tilrettelagt sammen med dig som patient. Forløbet starter med en undersøgelse for at kunne lave en plan for, hvordan du bedst muligt kan genvinde de færdigheder, du havde før din operation.

Den daglige træning på Vejlefjord foregår på forskellige måder. Din træning kan derfor bestå i at tage dit eget tøj på eller at øve dig i at gå på trapper, hvilket for nogle kan være en stor udfordring.

Træningen kan også foregå i et 34 grader varmvandsbassin, som også er en del af Vejlefjord. Det varme vand hjælper, hvis du har stive eller forkortede muskler og led. Har du brug for andre behandlingsformer, end det der er aftalt med din behandler, er der altid den mulighed at supplere med andre behandlingsformer, hvis du ønsker dette.

 

anelya okapova V69kmOyZ3SU unsplash 1024x683 - Dine muligheder for hårfjerning

Dine muligheder for hårfjerning

Vi har alle sammen forskellige præferencer i forhold til, hvor meget hår på kroppen vi fjerner, og hvordan vi gør det. Er du en af dem, der ikke bryder dig om at have særlig meget hår på kroppen? Så læs med her!

Du kender det helt sikkert. Når du lige har barberet ben i badet, skal du nærmest i gang igen 2 dage senere, fordi det allerede er ved at vokse ud. Det er irriterende og besværligt, hvis du bare gerne vil have glatte ben så meget som muligt. Men hvilke andre løsninger er der?

Permanent hårfjerning

Du har sikkert hørt om permanent hårfjerning, men du ved måske også, at der findes flere forskellige løsninger indenfor området. Vi vil her hjælpe dig med at blive klogere på dette punkt.

Voksbehandling

Hårfjerning med voks fungerer således, at den varme voks placeres på det ønskede område efterfulgt af det medfølgende papir. Man venter til voksen er kølet af, og så følger hårene med, når papiret hives af i et riv. Voksbehandlingen sørger for at hårroden ryger med, hvilket giver en længerevarende effekt frem for barbering. Denne behandling kan både udføres på klinik og i hjemmet.

Epilator

Denne metode er hurtig og giver længerevarende resultater. En Epilator er udstyret med pincetlignende enheder, som plukker hårene på samme måde som en voksbehandling. En Epilator er dog ikke så nem at bruge i eksempelvis armhulen, da den ikke vil være så grundig. Du kan selv udføre behandlingen ved at anskaffe en Epilator, men til gengæld er det yderst smertefuldt.

Laser

Hårfjerning med laser er den eneste permanente hårfjerning, og dermed også den mest effektive. Den kræver en høj engangsinvestering, men til gengæld er den billigere på sigt. Denne metode skal helst udføres på klinik, og du kan eventuelt prøve permanent hårfjerning i Vejle.