Kategori: Velvære

pexels vidal balielo jr 1682497 1024x683 - Giv dit barn lyst til at gå

Giv dit barn lyst til at gå

Vi mennesker er på mange måder et udueligt dyr. Hvis vores hverdag og overlevelse var præget af en evig frygt for store rovdyr, der altid kunne fange os, ville arten Homo Sapiens uddø. For modsat girafunger, der gladelig løber efter deres mor, minutter efter, at de er født, skal vi mennesker være rimelig voksne, før vi kan tage vores første skridt.

 

Men som forældre kan du på nogle punkter selv påvirke, hvor hurtigt, og hvor godt dit barn ender med at gå i de tidlige stadier. For med som så meget andet her i livet, handler succes om mindre succeshistorier.

 

Det rette udstyr

Der er meget udstyr, du kan købe til dit barn for at få gang i de små ben. Den mest populære blandt forældre, er en lille rullestol, hvor barnet hænger over jorden i en højde, der gør, at de lige akkurat kan nå gulvet med benene.

 

Her lærer de, at de skal gøre en bevægelse for at komme fremad. Sådan får de opbygget en vis mængde muskelhukommelse.

 

Derudover er det også vigtigt, at barnet får noget ordentligt fodtøj, når de føler sig sikre på benene, så det at gå ikke er forbundet med en dårlig aktivitet. Ligesom, du ikke ville købe dårligt fodtøj til dig selv, medmindre det handlede om æstetik. For børn gælder den fordel, at de ikke går op i udseendet.

 

Sørg derfor for at få købt et par ordentlige begyndersko til din baby, i en kvalitet, der støtter foden optimalt. Selvom barnet hurtigt vokser ud af skoene, skal man ikke spare her. Det kan være svært for en forældre at vurdere, hvordan skoen sidder, men det er det ikke for barnet, der instinktivt vil modsætte sig dårlige sko. Her skal man ikke være for stolt til råd.

pexels henri mathieusaintlaurent 5898220 1024x674 - Lev nemmere glutenfrit

Lev nemmere glutenfrit

Gluten er blevet vores tid helt store dagligdagssynder. Flere og flere melder sig som glutenintolerante, og man kan undre sig over, om folk i gamle dage altid gik rundt med mavepine og irritabel tarm.

 

Men det betyder heldigvis for os, at der i dag er masser af alternativer til det daglige indtag af gluten. Det kræver bare, at man er lidt kreativ.

 

Pasta

Pasta er en af hverdagens helte, fordi det er billigt og hurtigt at lave – altså perfekt til børnefamilier. Men desværre er pasta også spækket med gluten. Der findes selvfølgelig også glutenfri pasta på markedet, men det har den ærgerlige vane at smage mere anonymt, end emballagen det kommer i.

 

I stedet bør man som familie kigge mere mod ris. Ris er bestemt også økonomisk tilgængeligt og har cirka lige så lang tilberedning som pasta. Ris fungerer også til de fleste retter, og skiftet er derfor nemt.

 

Man kan også rive gulerødder eller courgetter i lange strimler. De skal kun koges meget, meget hurtigt og fungerer fint som en fiberrig erstatning til pasta.

 

Brød

Mange af os spiser brød dagligt, og vil faktisk helst ikke undvære det. Der er både brød til morgenbordet, til frokost og på de ekstra lækre dage, får vi også brød til aftensmad.

 

Der er flere måder at komme udenom det på. For eksempel kan man lave sine egne burgerboller bestående hovedsageligt af blomkålsris. ’Brødblandingen’ kan også bruges til sandwich og som bunden på en pizza.

 

Men det bedste glutenfri alternativ til brød er… ja, brød. Der findes nemlig fantastiske glutenfri bageri aarhus, der har specialiseret sig i at lave, glutenfrit brød på niveau med det brød du får hos en almindelig bager. Det er også her, du kan få stillet din kagetræng, der trods alt ikke kan klares med blomkålsris.

pexels cottonbro 3998414 1024x683 - Tips til at gro et flot fuldskæg

Tips til at gro et flot fuldskæg

Før i tiden ønskede mange mænd et glatbarberet look, hvor der ikke var nogen skægstubbe i ansigtet. Men tiderne har ændret sig. For i dag er der flere og flere mænd, som gerne vil gro et fyldigt og stort fuldskæg.

Dog er det ikke alle, der bare sådan lige kan gro et lækkert fuldskæg. Vil du gerne gro et fuldskæg, men leder du efter flere gode tips, skal du læse med videre her. Udover at du skal være tålmodighed, så er det vigtigt, at du plejer dit skæg med hjælp fra et skægplejesæt.

Hjælp til at gro et fuldskæg

 • Ingen barbering – Først og fremmest skal du lade være med at barbere dig. Det er en fordel, at du ikke rører ved dit skæg i den første tid som for eksempel otte uger. Men du må selvfølgelig gerne trimme skægget på halsen, da de færreste ønsker skægvækst i dette område.
 • Vask skægget regelmæssigt – Sørg for at du jævnligt vasker dit skæg med en skægshampoo. På den måde er du sikret, at alt lige fra snavs til madrester og diverse bliver fjernet fra skægget.
 • Gør brug af skægolie – Det er ligeledes en god idé at bruge skægolie til blandt andet at reducere kløe. I starten vil huden under skægget højst sandsynligt klø ret meget.
 • Trim skægstubbene – For at få et flot fuldskæg skal du trimme det sommetider. På den måde holdes skægget soigneret og flot. Du kan bruge enten en trimmer eller en saks.
 • Anvend en kam eller børste – Ønsker du det lækreste fuldskæg, er det nødvendigt at bruge en kam eller skægbørste. 
pexels ylanite koppens 1209610 1024x684 - 3 nemme måder til at få en mere bæredygtig garderobe

3 nemme måder til at få en mere bæredygtig garderobe

I dag er det mere populært end nogensinde at tænke på miljøet. Du kan hjælpe miljøet på flere forskellige måder alt efter, hvad du har tid og overskud til. En af måderne er blandt andet at få en mere bæredygtig garderobe. Dog kan dette synes både svært og uoverskueligt. 

Men rent faktisk er det slet ikke så vanskeligt. Det kræver bare, at du sætter dig ind i, hvad du kan foretage af ændringer for at gøre en forskel. Her finder du 3 nemme måder, der kan hjælpe dig med at få en mere bæredygtig garderobe.

 1. Smid aldrig tøj i skraldespanden

Når du skal have en bæredygtig garderobe, bør du aldrig smide tøj i skraldespanden. I stedet bør du prøve at fikse dit tøj, hvis det går i stykker. Det kan være, at du kan tage dine bukser til skrædderen eller dine sko til skomageren. Jo mere du kan bruge dine beklædningsgenstande, jo bedre er det.

 1. Køb beklædningsgenstande med en lang levetid i tankerne

Du bør så vidt muligt prøve at undgå impulskøb eller køb, hvor du ved, at du kun vil bruge det pågældende stykke tøj en enkelt gang. Det er værd at investere i beklædningsgenstande, som du virkelig elsker og vil bruge igen og igen. Desuden bør du kun købe ting, der er lavet af høj kvalitet. Det er ydermere et plus, hvis det er fra et firma, hvor miljø og bæredygtighed er i højsædet.

 1. Køb bæredygtige beklædningsgenstande

At købe bæredygtige beklædningsgenstande er et rigtig godt tip, hvis du ønsker en bæredygtig garderobe. Her bør du tage et kig på selve forhandleren, samt hvordan tøjet bliver lavet, og hvad det bliver lavet af. Det er endda også muligt at købe bæredygtige solbriller.

 

antonino visalli RNiBLy7aHck unsplash 1024x683 - Fordele ved at bruge menstruationstrusser

Fordele ved at bruge menstruationstrusser

Er du træt af at bruge tamponer og bind, findes der heldigvis i dag andre muligheder. Du kan endda vælge en bæredygtig løsning, hvis du ønsker at skåne miljøet. Hvert år bliver der brugt rigtig mange tamponer og engangsbind. Vil du gerne undgå dette, kan du i stedet vælge at bruge menstruationstrusser. Men hvad er fordelene ved at købe menstruationstrusser?

De er bedre for planeten

En kvinde bruger rigtig mange tamponer og bind gennem hele livet. Disse produkter kan ikke genbruges og bidrager derfor blot til mere forurening. Derudover indeholder mange af produkterne plastik, hvilket heller ikke er godt for miljøet. En menstruationstrusse kan bruges igen og igen. Det vil miljøet takke dig for.

De er nemme at bruge

Du skal blot tage menstruationstrusserne på, som du ville tage et par almindelige trusser på. Herefter kan du bare tage dit andet tøj på og fortsætte din dag. Der er ikke noget besværligt eller mere krævende ved at bruge menstruationstrusser.

De kan genbruges

I modsætning til traditionelle menstruationsprodukter, som du skyller ned i toilettet eller smider i skraldespanden, er menstruationstrusser designet til at blive genbrugt. Du skal blot skylle dem grundigt under hanen og derefter vaske dem i din vaskemaskine.

De sparer dig penge

I og med at menstruationstrusser kan genbruges, vil du ende med at spare en del penge. Bind og tamponer er ikke billige. Hvis du regner dit forbrug ud på et år, kan du hurtigt se, at du vil spare en god sjat penge, som du kan bruge på noget andet.

pexels ekaterina bolovtsova 4051574 1024x683 - Brug for genoptræning?

Brug for genoptræning?

Står du i den situation, at du har brug for genoptræning efter eventuel operation, så er et ophold på Vejlefjord Rehabilitering med garanti noget for dig. Vejlefjord ligger i naturskønne omgivelser, hvor der er rig mulighed for at gå nogle lange ture i den flotte omkringliggende natur.

Hører du til blandt de patienter, som enten er blevet opereret i ryggen, i skulder, knæ eller hofte, så er et rehabiliteringsforløb på Vejlefjord guld værd for at kunne komme tilbage til det liv, du havde før din operation. Det er ikke altid, at kroppen kommer sig hurtigt efter en operation, og derfor kan der ofte være brug for fysioterapi og genoptræning for at komme tilbage til det normale jeg igen.

Behandling på Vejlefjord Rehabilitering

Et forløb på Vejlefjord Rehabilitering bliver tilrettelagt sammen med dig som patient. Forløbet starter med en undersøgelse for at kunne lave en plan for, hvordan du bedst muligt kan genvinde de færdigheder, du havde før din operation.

Den daglige træning på Vejlefjord foregår på forskellige måder. Din træning kan derfor bestå i at tage dit eget tøj på eller at øve dig i at gå på trapper, hvilket for nogle kan være en stor udfordring.

Træningen kan også foregå i et 34 grader varmvandsbassin, som også er en del af Vejlefjord. Det varme vand hjælper, hvis du har stive eller forkortede muskler og led. Har du brug for andre behandlingsformer, end det der er aftalt med din behandler, er der altid den mulighed at supplere med andre behandlingsformer, hvis du ønsker dette.

 

anelya okapova V69kmOyZ3SU unsplash 1024x683 - Dine muligheder for hårfjerning

Dine muligheder for hårfjerning

Vi har alle sammen forskellige præferencer i forhold til, hvor meget hår på kroppen vi fjerner, og hvordan vi gør det. Er du en af dem, der ikke bryder dig om at have særlig meget hår på kroppen? Så læs med her!

Du kender det helt sikkert. Når du lige har barberet ben i badet, skal du nærmest i gang igen 2 dage senere, fordi det allerede er ved at vokse ud. Det er irriterende og besværligt, hvis du bare gerne vil have glatte ben så meget som muligt. Men hvilke andre løsninger er der?

Permanent hårfjerning

Du har sikkert hørt om permanent hårfjerning, men du ved måske også, at der findes flere forskellige løsninger indenfor området. Vi vil her hjælpe dig med at blive klogere på dette punkt.

Voksbehandling

Hårfjerning med voks fungerer således, at den varme voks placeres på det ønskede område efterfulgt af det medfølgende papir. Man venter til voksen er kølet af, og så følger hårene med, når papiret hives af i et riv. Voksbehandlingen sørger for at hårroden ryger med, hvilket giver en længerevarende effekt frem for barbering. Denne behandling kan både udføres på klinik og i hjemmet.

Epilator

Denne metode er hurtig og giver længerevarende resultater. En Epilator er udstyret med pincetlignende enheder, som plukker hårene på samme måde som en voksbehandling. En Epilator er dog ikke så nem at bruge i eksempelvis armhulen, da den ikke vil være så grundig. Du kan selv udføre behandlingen ved at anskaffe en Epilator, men til gengæld er det yderst smertefuldt.

Laser

Hårfjerning med laser er den eneste permanente hårfjerning, og dermed også den mest effektive. Den kræver en høj engangsinvestering, men til gengæld er den billigere på sigt. Denne metode skal helst udføres på klinik, og du kan eventuelt prøve permanent hårfjerning i Vejle.

scott graham OQMZwNd3ThU unsplash 1024x683 - Kender du reglerne for permanent opholdstilladelse?

Kender du reglerne for permanent opholdstilladelse?

Når det kommer til permanent opholdstilladelse, findes der mange indviklede og komplicerede regler, der ændres regelmæssigt. Det kan derfor være svært at få et overblik over hvilke betingelser, du skal opfylde. Hvis du ønsker at søge om permanent opholdstilladelse, anbefales det, at du får hjælp fra en advokat.

Det hjælper en advokat med

En advokat kan hjælpe med en lang række af ting, når du skal søge om permanent opholdstilladelse såsom:

 • Overblik over reglerne inden for dette område
 • At alle ansøgningsskemaer m.m. udfyldes på den korrekte måde
 • At alle dokumenter bliver klargjort m.m.

Vælger du at få hjælp fra en advokat, vil I sammen holde et møde, hvor din ansøgning bliver kigget igennem. Desuden kan en advokat fortælle dig, om du opfylder de forskellige betingelser.

Advokaten vil udfylde ansøgningen med dig og sende den til Udlændingestyrelsen. Herefter sker al kontakt med Udlændingestyrelsen gennem din advokat.

Hvilke betingelser skal jeg opfylde?

Der er en del betingelser, du skal opfylde for at kunne få en permanent opholdstilladelse i Danmark. Dog skal du være opmærksom på, at der findes undtagelser. Nogle af betingelserne er blandt andet:

 • Du skal være minimum 18 år gammel.
 • Du skal have boet i Danmark lovligt i mindst 8 år.
 • Du må ikke have begået kriminalitet.
 • Du må ikke skylde det offentlige noget.
 • Du skal arbejde eller studere, når afgørelsen bliver truffet.
 • Du skal have et fuldtidsarbejde på 30 timer eller mere pr. uge i Danmark i mindst 3 år og 6 måneder inden for de sidste 4 år.
 • m.

Læs mere om reglerne her: https://www.advokatfirmaet-ge.dk/retsomraader/udlaendingeret/permanent-opholdstilladelse/.

alex seinet Evb5GA0181k unsplash 1024x683 - Rehabiliteringsophold hos Vejlefjord Rehabilitering med fokus på det enkelte individ

Rehabiliteringsophold hos Vejlefjord Rehabilitering med fokus på det enkelte individ

Har du eller kender du en med en hjerneskade eller en hjernesygdom, kan du hos Vejlefjord Rehabilitering komme på et rehabiliteringsophold. Her har de fokus på neurorehabilitering, hvor du kan få hjælp, behandling og genoptræning.

Vejlefjord Rehabilitering er et sted, der er placeret i smukke omgivelser, som alle kan have godt af engang imellem. Det er tæt på både park, skov og fjord, så det er direkte ude i naturen. Det er både for børn og voksne, så der er plads til alle, som ønsker hjælp med fokus på det neuropsykologiske og livskvalitet.

Med hjælp fra behandling, der er evidensbaseret, samt erfaring og træning fokuserer Vejlefjord Rehabilitering på, at alle deres patienter får nogle redskaber og værktøjer til at få mere kontrol over deres hverdag.

Fokus på den enkeltes individuelle behov

Hos Vejlefjord Rehabilitering møder de altid personen lige der, hvor de er. Det er nemlig vigtigt for dem, at der altid er fokus på den enkeltes individuelle behov. Derfor bliver både rehabiliteringen og genoptræningen tilrettelagt netop efter dine behov og dit nuværende ståsted i livet.

Derudover er det vigtigt for dem at netop dine interesser, fra før du fik en hjerneskade eller en hjernesygdom, er i højsædet. Disse interesser inddrages i behandlingerne, så det bliver mere meningsfuldt for det enkelte menneske.

Vejlefjord Rehabilitering udfører alle deres behandlinger med hjælp fra et erfarent team af medarbejdere, som arbejder sammen på tværs af diverse faggrupper. Det giver de bedste muligheder i forhold til neurorehabiliteringen og dine individuelle ønsker samt behov.

briona baker mbMWnzUuWUs unsplash 1024x683 - Nyd weekenden med en Champagne-brunch

Nyd weekenden med en Champagne-brunch

Weekenden – her holder vi fri og bruger tiden på alt det, vi ikke har tid til i hverdagen. Det er her vi kan sove så længe, at det faktisk bare giver bedst mening at slå morgenmaden og frokosten sammen til en lækker brunch. Den kan du nyde med din kæreste, en god veninde eller en anden du har kær – og hvis I vil gøre ekstra meget ud af det, kan I jo altid tilføje Champagne til menuen.

Champagne er en lækker forfriskning, og passer overraskende godt til æg, bacon og lækkert surdejsbrød. Du kan enten nyde den alene med et lækkert glas juice ved siden af eller vælge at blande de to drikkevarer, så du får en Mimosa.

Mimosa med friskpresset appelsinjuice

Hvis du ikke kender Mimosa, er det resultatet af appelsinjuice blandet med Champagne eller en anden mousserende hvidvin. Det er en lækker og forfriskende drink – som lige giver lidt ekstra til en god brunch.

Find dit pæneste champagneglas – eller et andet højt, petit glas. Det er vigtigt, at glasset har det rette udseende – det sætter prikken over i’et på oplevelsen. Derefter skal der appelsinjuice i bunden af glasset. Hvis du skal have en lækker Mimosa, skal det selvfølgelig være en friskpresset appelsinjuice. Du kan enten købe det færdigt, men du kan også sagtens presse det selv.

Til sidst topper du drikken med Champagne eller mousserende hvidvin. Champagne er som oftest en dyrere drik – men det er også ekstra lækkert, når du vil forkæle dig selv. Du kan dog også bruge en mere prisvenlig mousserende hvidvin, og stadig få en utrolig lækker drik ud af det.