fremhævede billede 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen - 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen

3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen

Kvinder har meget længe brugt mode som en måde til enten at udtrykke eller censurere sig selv på. Ligesom muslimske kvinder dækker sig fra hoved til tå som en måde at udtrykke deres religiøse tro på, brugte de såkaldte “mods” (modernisterne) miniskirts som et våden til at bekæmpe undertrykkelse.

Men har du nogensinde undret dig over, hvorfor kvinder “taler” gennem moden? Her får du nogle grunde.

En måde at udtrykke sig på

postsidebillede 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen En måde at udtrykke sig på - 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen

Kvindemode har gennem historien fungeret som et redskab til at udtrykke, hvordan kvinderne føler sig, og hvad de ønsker som gruppe.

Kvinder kan gennem tøj lade alle vide, hvornår de er for eller imod et politisk eller socialt spørgsmål, ligesom når Gibson-pigerne tager deres handsker af og kæmper mod overdrevne etikette-regler.

Tillad kvinder at bryde grænser

postsidebillede 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen Tillad kvinder at bryde grænser - 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen

Ingen er i stand til at definere femininitet bedre end kvinder selv kan, da det er dem, der ved og føler, hvordan det er at leve og ånde som en kvinde.

Historisk set voksede kvinderne ud af de puffede kjoler, korsetter og hundredvis af lag til fordel for bukser, shorts og button-down skjorter – selv om disse ting oprindeligt kun er for mænd.

Farver som et værktøj til at sende meddelelser

postsidebillede 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen Farver som et værktøj til at sende meddelelser - 3 grunde til at kvindemode også er et værktøj for feminismen

Fra suffragetter til nutidens feminister – alle har brugt farver som en måde at identificere sig som grupper på og formidle et klart budskab uden at skulle tale.

Ligesom suffragetterne brugte farver som grøn, lilla og hvid til at markere sig selv ved marcher og protester, bruger nuværende feminister lignende farver for at vise deres støtte eller uenighed i vigtige sager.

I dag kan kvinder klæde sig som de vil, og det er med til at redefinere, hvad det betyder at være eller se ud som en kvinde i dagens samfund, hvilket ikke kun hjælper kvinder fra alle religioner, men også kvinder med forskellige baggrunde og overbevisninger overalt i verden.

Fra puffede kjoler til power-suits. Kvinder har vist over for alle, at de er i stand til hvad som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *