john murzaku zebTTTLLsoo unsplash 1024x683 - Opbevaring af vin

Opbevaring af vin

Der findes flere måder at opbevare sin vin korrekt på. Har du ikke en vinkælder eller et vinkøleskab, kan du nemt finde holdbare og enkle løsninger til opbevaring af vin. Læg flaskerne køligt – for eksempel under sengen i soveværelset eller i et garderobeskab. Helst ved en stabil temperatur mellem 10-15 grader.

 

Opbevaring for den bedste vin temperatur

Der er især tre forhold, man skal være opmærksom på, når det drejer sig om opbevaring af vin:

  • Vin bør lagres i mørke og kølige rum med den rette luftfugtighed, hvilket bedst opfyldes i en mørk og kølig kælder eller i et skab.
  • Vin bør opbevares i lugt- og aromafrie rum.
  • Vin skal opbevares horisontalt.

Et helt almindeligt køleskab er ikke velegnet til opbevaring af vin over længere tid. Aromaen og lugten fra køleskabets andre madvarer, lyset og de skiftende temperaturer der opstår, når skabet åbnes og lukkes utallige gange dagligt, skaber for mange udefrakommende påvirkninger og gør derfor køleskabet til en dårlig opbevaringsløsning for vin. Vine har brug for konstante temperaturer, for at de bevarer deres stærke og krydrede smag.

Det findes der heldigvis en løsning på. Der fremstilles blandt andet særlige vinkøleskabe til lagring og køling af vin, så de får den rette temperatur. Disse kølende skabe, som er beregnet til vin, skaber de optimale forhold for vin med en konstant temperatur tilføjet den helt rigtige luftfugtighed. Dette er den ideelle måde at opbevare sine vine på over en længerevarende periode.

Selvom den dekorative vinreol ser godt ud i indretningen, er det ikke en god måde at opbevare de kostbare røde og hvide dråber på. Ligesom med køleskabet er temperatursvingningerne her alt for store. Åbne vinduer, gulvvarme og solen der skinner ind ad vinduerne, lige såvel som radiatorerne der bliver tændt og slukket, forårsager alt sammen temperatursvingninger, der påvirker vinflaskerne.