pexels pixabay 271743 1024x575 - Få mere træ i dit hjem

Få mere træ i dit hjem

Danske designere har altid været inspireret af naturen. De store danske møbelsnedkere kunne manifestere de smukkeste former af træ, der vokser vildt i dansk natur. Og der er noget over træ. Det er beroligende at have omkring sig. De lange åre, der snor gennem planker og stoleben, på en måde, der sjældent kan eftergives troværdigt.

 

Meget træ i hjemmet giver også en helt anden akustik, end hvis du i bedste yuppie-stil har fyldt hjemmet med stål, plastic og marmor, der reflekterer lydene skarpt tilbage. Tænk selv på forskellen mellem en sauna og et dampbad. Den ene er af træ, den anden af sten. Forskellen er til at høre.

 

Også i køkkenet

Mange mennesker vælger at indrette deres køkkener med blanke overflader. Linoleum, hvid højglans og fliser. Overfladerne er nemme at holde rene med en våd klud, og spilder man lidt sovs, kan hunden nemt tage det, uden at få splinter i tungen.

 

Hvis man ønsker at få mere træ ind i køkkenet, bør man kigge mod et Kvanum køkken. Kvanum har naturen som deres vigtigste inspirationskilde, og får derfor nemt hevet skoven ind i hjemmet, samtidig med, at køkkenet naturligvis er nemt at holde rent.

 

Møbler

Som nævnt tidligere er der en lang tradition for danske møbler formet i det flotteste træ. Det er en tradition som den svenske møbelproducent Ikea også har taget til sig. Derfor behøver det ikke at koste en formue, at indrette sig hjem i en mere organisk stil. Det er stort set alle møbler, der kan leve op til kravet om en blanding af komfort og æstetik – selv med træ.

 

Plastic er selvfølgelig ikke djævlen, og det farverige, formbare materiale er da også fantastisk til at få lidt prangende farver ind i tilværelsen, med for eksempel skrigende gule stole.