pexels cottonbro 6943426 1024x683 - Kan du ikke sove om aftenen?

Kan du ikke sove om aftenen?

Som en livløs drone kan vi gå rundt i hverdagen med et helt tomt sind, og mekanisk følge vores vaner. Det kræver ikke meget af os. Havregryn, rugbrød, kartofler i maven og den samme slidte DR-serie i fjernsynet. Vi behøver ikke at se den rigtigt, vi kender replikkerne udenad. Men når så vi lægger hovedet på puden, vælter tankerne frem som aggressive hvepse fra et beskudt hvepsebo. Sum sum sum. Det larmer, og kigger vi på uret, kan flere timer være gået. Det ødelægger nattesøvnen, og derfor vil vi gerne slukke for tankemylderet. Heldigvis er der forskellige måder til at gøre det på.

 

Mindre skærm

Det evige råd vi hører er: kig ikke ind i skærmen den sidste time, inden du skal i seng. Det trækker minder om et råd om ikke at bade efter man har spist, og er lige hjælpsomt. Måske virker det, garanteret. Men mange af os lever i dag liv, der ikke harmonerer med det råd. Måske er vores arbejdsplads på computeren, eller også kræver vores socialliv, at vi følger med i mange serier, for at kunne tale med de andre på arbejdet. Kan man ikke lukke ned for sit skærmforbrug bør man i stedet købe et par blue light briller. Brillen lukker det hjerneaktiverende, blå lys ude, og er derfor den bedste erstatning for ingen skærm.

 

Sanserne luller dig i søvn

Selvom det virker en smule news age, kan man tæmme sine sanser og omgive sig med søvndyssende dufte som lavandel blandt andet er en del af. Her bør man købe en spray med æteriske olier lavet på lavendel og sprøjte en smule ud på sin pude, inden man skal sove. De æteriske olier kan også blive spredt i lokalet ved at andre metoder som røgelse, og varme vandkar.