pexels alex green 5699456 1024x683 - Hvem hjælper dig, når det brænder på?

Hvem hjælper dig, når det brænder på?

På et eller andet tidspunkt i vores liv kan vi hver især føle os overvældede og muligvis have brug for hjælp til at løse vores problemer. Det kan være hjælp til at håndtere problemer med et ægteskab, et forhold eller en familiesituation. Men det kan også være et mistet job, et dødsfald i familien, depression, stress, udbrændthed eller stofmisbrug.

Det er ikke altid, at familie og venner kan hjælpe, når det brænder allermest på. I disse tilfælde er det typisk bedre med professionel hjælp fra eksempelvis en psykolog i København, eller hvor du lige bor.

Overvej en psykolog, hvis…

Det er værd at overveje at få hjælp fra en psykolog, hvis du render rundt og bøvler med problematikker, som du ikke kan løse selv eller få hjælp til fra din familie og venner. Du bør eksempelvis overveje at kontakte en psykolog, hvis:

  • Du føler en overvældende og langvarig følelse af hjælpeløshed og tristhed. Og dine problemer ser ikke ud til at blive bedre på trods af din indsats samt hjælp fra familie og venner.
  • Du har svært ved at udføre daglige aktiviteter. Du er måske ude af stand til at koncentrere dig om opgaver på arbejdspladsen, og din jobpræstation lider som følge heraf.
  • Du bekymrer dig for meget, forventer det værste eller er konstant på kanten af et sammenbrud.
  • Dine handlinger er skadelige for dig selv eller andre. Det kan være, at du drikker for meget alkohol, misbruger stoffer eller bliver alt for aggressiv.