Kategori: Livsstil

pexels NƒDD°DoD° NƒDD°DoD° 3715081 scaled 1024x681 - Gaver til konfirmander

Gaver til konfirmander

Konfirmationssæsonen starter snart, og det er tid til at finde gaver til de kommende konfirmander.

 

Der er mange måder at vise sin kærlighed og støtte på, og gaverne behøver ikke være dyre, men de skal være betydningsfulde.

 

Giv dem et smykke som symbol på deres modenhed, et kamera til at fange deres hverdag, et gavekort til deres yndlingsbutik, en bog om at finde sin vej i livet, eller et års abonnement på deres yndlingsmagasin.

 

En kjole

Et andet godt valg til en konfirmationsgave er en kjole. Det kan være en pæn kjole til at bruge til fest, eller en løs og behagelig kjole til hverdag.

 

En pbo kjole er et godt eksempel på en praktisk og stilfuld gave, som kan bruges i mange situationer. Pbo kjoler er både elegant og behagelige, og det perfekte valg, hvis du gerne vil give noget, der vil glæde den kommende konfirmand.

 

Et par gode støvler

Udover en kjole, er et par gode støvler også en god gaveidé. De kan bruges til dagligdag, eller til at gå til fest i.

 

Gode støvler er både stilfulde og funktionelle, og konfirmanden vil sætte pris på et par robuste støvler, der kan holde til lidt af hvert. De skal være behagelige at have på, have god støtte og stødabsorbering, så konfirmanden kan tage dem på uanset, hvad vejret byder på.

 

En bog om livet

Giv en bog, der kan hjælpe konfirmanden med at finde ud af, hvad det vil sige at være voksen og lære at navigere i livet. Bøger, der indeholder gode råd om uddannelse, karriere, familie og kærlighed, vil helt sikkert bringe glæde og støtte til dem, der modtager den.

 

Derudover er det en god måde for dem at udvide deres horisont og få viden, som de kan tage med sig i voksenlivet.

 

pexels pixabay 50692 scaled 1024x683 - Hold dine børn sunde og raske

Hold dine børn sunde og raske

Som forældre ønsker vi kun det bedste for vores børn. Derfor er det vigtigt at gøre, hvad vi kan for at undgå, at de bliver syge.

 

 1. Sørg for, at dine børn får de rigtige vitaminer og mineraler. De skal have en sund og nærende kost med frugt, grøntsager og magert kød.

 

 1. Sørg for, at de får nok søvn. Børn skal have omkring otte timer søvn hver nat for at få nok hvile til at styrke deres immunforsvar.

 

 1. Tag ikke uhensigtsmæssige risici. Undgå at lade børnene komme i kontakt med personer, der er syge, eller steder, hvor der kan være infektioner.

 

 1. Lær dine børn god hygiejne. De skal vaske deres hænder ofte og huske at dække deres mund og næse, når de nyser eller hoster.

 

 1. Sørg for, at de får regelmæssig motion. Børn skal opfordres til at få masser af frisk luft og motion for at holde sig sunde og stærke.

 

 1. Hold øje med deres generelle helbred. Læg mærke til eventuelle symptomer på sygdomme og sørg for, at de får den nødvendige behandling, hvis de bliver syge.

 

 1. Giv dem varmt og behageligt nattøj. Det er vigtigt, at børn sover i behageligt nattøj, der giver dem mulighed for at bevæge sig frit og få nok søvn. Overvej at købe Joha nattøj.

 

Derudover kan du hjælpe dine børn med at holde sig varme hele dagen ved at sørge for, at de har varmt og passende tøj, når de går udenfor. Du kan også fylde en termokande med varm te eller suppe og give den til dem, så de kan holde sig varme, når du tager dem på legepladsen.

 

Varmt tøj som dunjakker, ekstra lag af tøj og uldsokker kan også hjælpe med at holde dem varme, klæd dem i lag.

 

 

pexels maksim goncharenok 4348640 1024x683 - Et kig ind i garderoben hos en sportskvinde

Et kig ind i garderoben hos en sportskvinde

Det er almindeligt kendt, at de fleste kvinder har ret meget tøj i deres garderobe. Tøjet fylder en del i de pressede garderobeskabe, men det er ikke kun tøj, som kvinden har meget af. Det gælder i særdeleshed også sko og tasker.

For en sportskvinde, er det ikke sport anderledes. Hun skal nemlig også presse alverdens træningstøj, løbetøj og løbesko, ind i skabet.

Her kommer et par ting, som er at finde i garderoben hos en kvinde, der dyrker meget sport.

Regnjakke til dame

En sportskvinde trodser gerne vind og vejr, for at få trænet. Derfor har hun helt sikkert en god regnjakke, som hun kan tage på, når vejret er vådt. Det ville ikke overraske, hvis kvinden har mere end én slags regnjakke. Hun har sikkert både en til sport, og en til mere fint brug. 

Hvide tennisstrømper

Hun har helt sikkert en masse hvide tennisstrømper i en skuffe eller to. Strømperne er nemlig varme, til når hun dyrker sport i koldt vejr, og så er de ganske bløde at have på en afslappende søndag – hvis afslapning ellers er noget, hun gør sig i.

De høje hvide strømper er da også heldigvis for kvinden, der dyrker sport, gået hen og blevet ret moderne og populære, særligt blandt unge mennesker, som trækker de hvide strømper højt op på skinnebenet næsten uanset hvilket outfit, de har på.

Varme huer og kasketter

Når hun skal ud at dyrke sport i de kolde måneder, bruger hun helt sikkert en varm hue, så den vinterkolde luft ikke fryser hendes ører. Enhver der dyrker sport ved, at det er sjovest og nemmest, hvis man har det rigtige udstyr på. Man har ikke lyst til at fryse, og det er kvinden som dyrker sport, selvfølgelig fuldt forberedt på.

 

 

 

Kælk i sneen

3 sjove vinteraktiviteter med børn

Om vinteren kan det være svært at finde sjove aktiviteter, som du kan lave med dine børn. Det er koldt udenfor, og der sker ikke noget sjovt. Men rent faktisk findes der et væld af sjove og hyggelige vinteraktiviteter, som du kan lave med dit barn. Her er en blanding af gode idéer til udendørs og indendørs vinteraktiviteter, så dig og dine børn kan blive ved med at have det sjovt.

Tag på en kælketur

Det er bare altid sjovt at kælke. Og det er bestemt en aktivitet, som dig og dine børn vil nyde. Dog er det vigtigt, at du husker at klæde dine børn rigtigt på. Det kan eksempelvis være en fordel med et lækkert termosæt til børn.

Gå på opdagelse i naturen

At få alle udendørs kan virke svært, når det er så koldt udenfor, men det kan stadig være en sjov oplevelse. For at gøre børnene begejstrede for en udendørs vandretur eller gåtur kan du overveje at lave en liste med ting, som I skal finde i naturen. Det kan være alt lige fra grankogler til blade, dyrespor, en frossen vandpyt eller lignende. 

Byg en hule

Hvis ingen af jer har lyst til at være udenfor, så kan I også have det hyggeligt indenfor. I kan eksempelvis bygge en hule. Det kan være med hjælp fra papkasser, et stort tæppe, stole og borde eller andet. Bagefter kan I sammen lægge jer ind i hulen og se en god film eller læse en god bog.

Livsstil

Giv stuen nyt liv med grønne stueplanter

Er du ikke helt tilfreds med din stue, men kan du ikke finde ud af, hvad der mangler? Det kan sagtens være, at der mangler grønne stueplanter i stuen. Grønne stueplanter har længe været yderst populære, og det kan vi godt forstå.

Ikke nok med at disse planter er nemme at holde, så er de også med til at skabe nyt liv. Samtidigt er de yderst flotte og dekorative. Læs med videre her og lær mere om grønne stueplanter.

Vælg den rette grønne stueplante for dig

Inden du køber en stueplante, er det alfa og omega, at du tænker over, hvilken plante der er den rette for dig og din stue. Dog er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du finder den rette plante. Her er det især vigtigt, at du tænker over pladsen, størrelsen på planten, lysforholdet og hvor meget du ønsker at passe den pågældende plante.

Du kan vælge mellem en bred vifte af forskellige stueplanter, så der er en plante til ethvert behov. Det kan eksempelvis være en stor og flot palme, eller det kan være en lille og fin kaktus. Det er helt op til dig og dine ønsker.

Gør indeklimaet i stuen bedre med planter

Planter kommer med mange fordele. For eksempel omdanner grønne planter CO2 til ilt og fjerner skadelige partikler. Grønne planter hæver også luftfugtigheden. Udover dette er planter med til at forebygge både forkølelse, influenza og hovedpine. Så med grønne planter i din stue kan du sørge for at skabe et bedre indeklima.

pexels cottonbro 5582418 1024x683 - Skil dig ud med denne nye trend

Skil dig ud med denne nye trend

Lad os være ærlige. Når vi tager ud blandt andre mennesker, vil vi ikke falde i tapetet. Vi vil forføre, vi vil vende hoveder, og vi vil skille os ud.

Men det vil de fleste jo. Derfor ser vi også flere og flere sindssyge outfits derude. De er sjældent særligt pænt, selvom de er meget aparte. Er det virkelig sådan noget, vi skal forfalde til, for at få opmærksomhed?

Nej. Men det kræver, at du er på forkant med moden og holder øje med, hvad der sker på modescenen. Og det helt store nu, er pufærmer.

Pufærmer

Pufærmer, forbinder du måske med en rigtig mormor-ting, eller måske endda noget fra renæssancen, men den gamle skræddertradition er tilbage for fulde gardiner.

Kjoler med pufærmer er nemlig det, der virkelig kan få dine mest feminine sider frem. Med kjoler der ellers er formsyet til at passe din figur, giver pufærmer en ekstra bredde for oven. En bredde, der fungerer respektindgydende og selvsikker, uden at være for frembrusende. Konceptet er det samme som skulderpuder i herrejakker.

For oven og for neden

Kjoler med pufærmer fås i to generelle udgaver. En udgave med korte ærmer, hvor ærmerne slutter ved albuen, og en udgave med lange ærmer.

Udgaven med korte ærmer giver typisk et bredere puf, da stoffet ikke skal falde så langt, og derfor ikke kan rette sig meget ud.

Den langærmede udgave dækker hele armen og slutter ved håndleddet. Her bliver hele din arm, fra skulder til håndled, svøbt i et bølgende klæde af kjolestof.

Kjolerne kan bådes bruges i en formel setting, hvis de matches med et par stiletter, men fungerer også perfekt med et par støvler, for at give dig det helt rigtige, rå feminine look, som du med garanti også går og søger.

pexels wallace araujo 3491999 1024x683 - Gode råd til planlægningen af et bryllup

Gode råd til planlægningen af et bryllup

Det kan være stressende at planlægge et bryllup, men det bør også være en spændende tid. Derfor finder du her flere gode råd, så du kan sørge for, at din særlige dag forløber uden problemer.

 1. Start bryllupsplanlægningen tidligt

Der er måske stadigvæk en del tid til dit bryllup. Men det betyder ikke, at du bør vente med at gå i gang med planlægningen. Jo tidligere du kommer i gang, jo lettere og mindre stressende bliver det, når din dag nærmer sig. 

 1. Få lagt et budget

Inden du starter med at bruge penge, bør du lave et realistisk budget. Sørg for at du har dette budget in mente i alle beslutninger, du tager. Du skal både indregne de større og de mindre omkostninger.

 1. Få styr på gæstelisten

Det er vigtigt at få styr på gæstelisten tidligt, så du derefter kan fokusere på at finde det perfekte sted, der vil tage højde for dit valgte antal gæster. Når du har styr på gæstelisten, kan du altså starte med at lede efter et bryllupslokale.

 1. Tænk over pynten

Til et bryllup er der brug for pynt. Når du har fundet bryllupslokalet, bliver det nemmere at finde ud af, hvad du har af ønsker til pynten. Pynt bryllup kan se ud på mange forskellige måder, så det er vigtigt, at du tænker over, hvad du gerne vil have.

 1. Book den bedste fotograf 

Dit bryllupsalbum er den måde, du kan se tilbage på den specielle dag. Derfor bør du ikke undervurdere vigtigheden i at have en god fotograf. Undersøg markedet grundigt og find en fotograf, der forstår præcis, hvad du vil have.

 

pexels pixabay 33251 1024x890 - Hvad gør det rigtige udstyr for din hobby?

Hvad gør det rigtige udstyr for din hobby?

Dansk økonomi har haft det godt de sidste mange år. Og det afspejler sig blandt andet i danskernes adfærd. Mange flere har nemlig optaget en eller flere hobbyer. Der er simpelthen råd til at dyrke sin fritid mere.

 

Alle, der har haft interesse i en hobby ved, at selv de mest spartanske aktiviteter kan ende med at koste dyrt. Men i mange tilfælde kan en hobby også koste tæt på nul kroner. Det er ofte et spørgsmål om sit eget temperament.

 

Så hvorfor går nogle mennesker ud og køber sig fattige i udstyr, der tilsyneladende ikke tjener andet formål, end at udfylde fritiden mellem familie og arbejde?

 

Svaret er ikke så unuanceret, som man kunne håbe. Nogle mennesker er simpelthen, det man på gævt dansk kan kalde grejfreaks. De skal have det nye og det bedste hele tiden. Det er nærmest instinktivt.

 

Men nogle hobbyer kræver også, at man anskaffer sig en masse udstyr for at komme i gang. Det kan for eksempel være jagt eller kitesurfing, der er blandt de mere omkostningstunge ting, man kan bruge sin fritid på.

 

Og så er der den gruppe, der dyrker deres hobby i en sådan grad, at man nærmest kan tale om en sekundær karriere. Her er det evige mål at dygtiggøre sig i sin passion. De vil altid købe det bedste af det bedste, for avancerer bare en lille smule – ligesom cykelryttere, der barberer sin ben for at blive mere aerodynamiske.

 

Godt udstyr kan også være altafgørende. En rytter vil for eksempel altid sidde mere stabilt i sadlen med et ordentligt par ridebukser. Sidder man først sikkert i sadlen, kan man kaste al sin fokus over på alle de andre dele af sporten. Her kan der virkelig argumenteres for vigtigheden af ordentligt udstyr.

ALFIE square green transparent acetate 1024x1024 - Fremstå mere autoritær

Fremstå mere autoritær

Man kan ikke spille sig selv konge. Du er først konge, når folk omkring dig spiller dig konge. En virkelighed, der er svær at sluge for mange nye ledere. Man kan blive helt frustreret over, at ens ansatte ikke vil anerkende, den magt man nu sidder med. Men det værste, man kan gøre, er at blive rasende og te sig. Sådan vinder du aldrig dine medarbejdere over på din side, og i værste tilfælde vil det resultere i, at de helt sætter hælene i, og modsiger dig.

 

Gå forrest

Hvis du bliver ansat som ny leder et sted, er det værste, du kan gøre at agere som en chef. Chefen er ham, der sidder bag skrivebordet og råber ordrer til sine medarbejdere, der til gengæld ikke har tillid til, at chefen ved, hvordan arbejdet skal udføres.

 

Vær i stedet en leder. Vær ham, der går blandt sine tropper og viser, hvordan tingene kan og skal gøres mere effektivt. Her får du også en fornemmelse for, hvad dine medarbejdere kæmper med af daglige irritationer.

 

Ændrer dit look

Klæder skaber folk, er ikke bare en kliché men også en realitet. Vi har nok alle sammen set den der ’cool’ chef i hættetrøje og med en energidrink i hånden. Men i virkeligheden vil de fleste have en chef, der udstråler at der er styr på lortet.

 

Det er typisk forbundet med en stram og strømlinet tøjstil. Strøget skjorte, stram slipseknude og et markeret brillestel. Firkantet briller er særligt gode til at give dit ansigt noget helt ekstra. Det danner en ramme omkring dine øjne, som dine medarbejdere vil være tvunget til at kigge ind i.

 

Vær heller aldrig bange for øjenkontakt. Et flakkende blik fortæller folk, at du ikke har tillid i det du laver. Øjenkontakt signalerer tillid og overskud.

pexels cottonbro 6943426 1024x683 - Kan du ikke sove om aftenen?

Kan du ikke sove om aftenen?

Som en livløs drone kan vi gå rundt i hverdagen med et helt tomt sind, og mekanisk følge vores vaner. Det kræver ikke meget af os. Havregryn, rugbrød, kartofler i maven og den samme slidte DR-serie i fjernsynet. Vi behøver ikke at se den rigtigt, vi kender replikkerne udenad. Men når så vi lægger hovedet på puden, vælter tankerne frem som aggressive hvepse fra et beskudt hvepsebo. Sum sum sum. Det larmer, og kigger vi på uret, kan flere timer være gået. Det ødelægger nattesøvnen, og derfor vil vi gerne slukke for tankemylderet. Heldigvis er der forskellige måder til at gøre det på.

 

Mindre skærm

Det evige råd vi hører er: kig ikke ind i skærmen den sidste time, inden du skal i seng. Det trækker minder om et råd om ikke at bade efter man har spist, og er lige hjælpsomt. Måske virker det, garanteret. Men mange af os lever i dag liv, der ikke harmonerer med det råd. Måske er vores arbejdsplads på computeren, eller også kræver vores socialliv, at vi følger med i mange serier, for at kunne tale med de andre på arbejdet. Kan man ikke lukke ned for sit skærmforbrug bør man i stedet købe et par blue light briller. Brillen lukker det hjerneaktiverende, blå lys ude, og er derfor den bedste erstatning for ingen skærm.

 

Sanserne luller dig i søvn

Selvom det virker en smule news age, kan man tæmme sine sanser og omgive sig med søvndyssende dufte som lavandel blandt andet er en del af. Her bør man købe en spray med æteriske olier lavet på lavendel og sprøjte en smule ud på sin pude, inden man skal sove. De æteriske olier kan også blive spredt i lokalet ved at andre metoder som røgelse, og varme vandkar.