Kategori: Livsstil

Kælk i sneen

3 sjove vinteraktiviteter med børn

Om vinteren kan det være svært at finde sjove aktiviteter, som du kan lave med dine børn. Det er koldt udenfor, og der sker ikke noget sjovt. Men rent faktisk findes der et væld af sjove og hyggelige vinteraktiviteter, som du kan lave med dit barn. Her er en blanding af gode idéer til udendørs og indendørs vinteraktiviteter, så dig og dine børn kan blive ved med at have det sjovt.

Tag på en kælketur

Det er bare altid sjovt at kælke. Og det er bestemt en aktivitet, som dig og dine børn vil nyde. Dog er det vigtigt, at du husker at klæde dine børn rigtigt på. Det kan eksempelvis være en fordel med et lækkert termosæt til børn.

Gå på opdagelse i naturen

At få alle udendørs kan virke svært, når det er så koldt udenfor, men det kan stadig være en sjov oplevelse. For at gøre børnene begejstrede for en udendørs vandretur eller gåtur kan du overveje at lave en liste med ting, som I skal finde i naturen. Det kan være alt lige fra grankogler til blade, dyrespor, en frossen vandpyt eller lignende. 

Byg en hule

Hvis ingen af jer har lyst til at være udenfor, så kan I også have det hyggeligt indenfor. I kan eksempelvis bygge en hule. Det kan være med hjælp fra papkasser, et stort tæppe, stole og borde eller andet. Bagefter kan I sammen lægge jer ind i hulen og se en god film eller læse en god bog.

Livsstil

Giv stuen nyt liv med grønne stueplanter

Er du ikke helt tilfreds med din stue, men kan du ikke finde ud af, hvad der mangler? Det kan sagtens være, at der mangler grønne stueplanter i stuen. Grønne stueplanter har længe været yderst populære, og det kan vi godt forstå.

Ikke nok med at disse planter er nemme at holde, så er de også med til at skabe nyt liv. Samtidigt er de yderst flotte og dekorative. Læs med videre her og lær mere om grønne stueplanter.

Vælg den rette grønne stueplante for dig

Inden du køber en stueplante, er det alfa og omega, at du tænker over, hvilken plante der er den rette for dig og din stue. Dog er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du finder den rette plante. Her er det især vigtigt, at du tænker over pladsen, størrelsen på planten, lysforholdet og hvor meget du ønsker at passe den pågældende plante.

Du kan vælge mellem en bred vifte af forskellige stueplanter, så der er en plante til ethvert behov. Det kan eksempelvis være en stor og flot palme, eller det kan være en lille og fin kaktus. Det er helt op til dig og dine ønsker.

Gør indeklimaet i stuen bedre med planter

Planter kommer med mange fordele. For eksempel omdanner grønne planter CO2 til ilt og fjerner skadelige partikler. Grønne planter hæver også luftfugtigheden. Udover dette er planter med til at forebygge både forkølelse, influenza og hovedpine. Så med grønne planter i din stue kan du sørge for at skabe et bedre indeklima.

pexels cottonbro 5582418 1024x683 - Skil dig ud med denne nye trend

Skil dig ud med denne nye trend

Lad os være ærlige. Når vi tager ud blandt andre mennesker, vil vi ikke falde i tapetet. Vi vil forføre, vi vil vende hoveder, og vi vil skille os ud.

Men det vil de fleste jo. Derfor ser vi også flere og flere sindssyge outfits derude. De er sjældent særligt pænt, selvom de er meget aparte. Er det virkelig sådan noget, vi skal forfalde til, for at få opmærksomhed?

Nej. Men det kræver, at du er på forkant med moden og holder øje med, hvad der sker på modescenen. Og det helt store nu, er pufærmer.

Pufærmer

Pufærmer, forbinder du måske med en rigtig mormor-ting, eller måske endda noget fra renæssancen, men den gamle skræddertradition er tilbage for fulde gardiner.

Kjoler med pufærmer er nemlig det, der virkelig kan få dine mest feminine sider frem. Med kjoler der ellers er formsyet til at passe din figur, giver pufærmer en ekstra bredde for oven. En bredde, der fungerer respektindgydende og selvsikker, uden at være for frembrusende. Konceptet er det samme som skulderpuder i herrejakker.

For oven og for neden

Kjoler med pufærmer fås i to generelle udgaver. En udgave med korte ærmer, hvor ærmerne slutter ved albuen, og en udgave med lange ærmer.

Udgaven med korte ærmer giver typisk et bredere puf, da stoffet ikke skal falde så langt, og derfor ikke kan rette sig meget ud.

Den langærmede udgave dækker hele armen og slutter ved håndleddet. Her bliver hele din arm, fra skulder til håndled, svøbt i et bølgende klæde af kjolestof.

Kjolerne kan bådes bruges i en formel setting, hvis de matches med et par stiletter, men fungerer også perfekt med et par støvler, for at give dig det helt rigtige, rå feminine look, som du med garanti også går og søger.

pexels wallace araujo 3491999 1024x683 - Gode råd til planlægningen af et bryllup

Gode råd til planlægningen af et bryllup

Det kan være stressende at planlægge et bryllup, men det bør også være en spændende tid. Derfor finder du her flere gode råd, så du kan sørge for, at din særlige dag forløber uden problemer.

 1. Start bryllupsplanlægningen tidligt

Der er måske stadigvæk en del tid til dit bryllup. Men det betyder ikke, at du bør vente med at gå i gang med planlægningen. Jo tidligere du kommer i gang, jo lettere og mindre stressende bliver det, når din dag nærmer sig. 

 1. Få lagt et budget

Inden du starter med at bruge penge, bør du lave et realistisk budget. Sørg for at du har dette budget in mente i alle beslutninger, du tager. Du skal både indregne de større og de mindre omkostninger.

 1. Få styr på gæstelisten

Det er vigtigt at få styr på gæstelisten tidligt, så du derefter kan fokusere på at finde det perfekte sted, der vil tage højde for dit valgte antal gæster. Når du har styr på gæstelisten, kan du altså starte med at lede efter et bryllupslokale.

 1. Tænk over pynten

Til et bryllup er der brug for pynt. Når du har fundet bryllupslokalet, bliver det nemmere at finde ud af, hvad du har af ønsker til pynten. Pynt bryllup kan se ud på mange forskellige måder, så det er vigtigt, at du tænker over, hvad du gerne vil have.

 1. Book den bedste fotograf 

Dit bryllupsalbum er den måde, du kan se tilbage på den specielle dag. Derfor bør du ikke undervurdere vigtigheden i at have en god fotograf. Undersøg markedet grundigt og find en fotograf, der forstår præcis, hvad du vil have.

 

pexels pixabay 33251 1024x890 - Hvad gør det rigtige udstyr for din hobby?

Hvad gør det rigtige udstyr for din hobby?

Dansk økonomi har haft det godt de sidste mange år. Og det afspejler sig blandt andet i danskernes adfærd. Mange flere har nemlig optaget en eller flere hobbyer. Der er simpelthen råd til at dyrke sin fritid mere.

 

Alle, der har haft interesse i en hobby ved, at selv de mest spartanske aktiviteter kan ende med at koste dyrt. Men i mange tilfælde kan en hobby også koste tæt på nul kroner. Det er ofte et spørgsmål om sit eget temperament.

 

Så hvorfor går nogle mennesker ud og køber sig fattige i udstyr, der tilsyneladende ikke tjener andet formål, end at udfylde fritiden mellem familie og arbejde?

 

Svaret er ikke så unuanceret, som man kunne håbe. Nogle mennesker er simpelthen, det man på gævt dansk kan kalde grejfreaks. De skal have det nye og det bedste hele tiden. Det er nærmest instinktivt.

 

Men nogle hobbyer kræver også, at man anskaffer sig en masse udstyr for at komme i gang. Det kan for eksempel være jagt eller kitesurfing, der er blandt de mere omkostningstunge ting, man kan bruge sin fritid på.

 

Og så er der den gruppe, der dyrker deres hobby i en sådan grad, at man nærmest kan tale om en sekundær karriere. Her er det evige mål at dygtiggøre sig i sin passion. De vil altid købe det bedste af det bedste, for avancerer bare en lille smule – ligesom cykelryttere, der barberer sin ben for at blive mere aerodynamiske.

 

Godt udstyr kan også være altafgørende. En rytter vil for eksempel altid sidde mere stabilt i sadlen med et ordentligt par ridebukser. Sidder man først sikkert i sadlen, kan man kaste al sin fokus over på alle de andre dele af sporten. Her kan der virkelig argumenteres for vigtigheden af ordentligt udstyr.

ALFIE square green transparent acetate 1024x1024 - Fremstå mere autoritær

Fremstå mere autoritær

Man kan ikke spille sig selv konge. Du er først konge, når folk omkring dig spiller dig konge. En virkelighed, der er svær at sluge for mange nye ledere. Man kan blive helt frustreret over, at ens ansatte ikke vil anerkende, den magt man nu sidder med. Men det værste, man kan gøre, er at blive rasende og te sig. Sådan vinder du aldrig dine medarbejdere over på din side, og i værste tilfælde vil det resultere i, at de helt sætter hælene i, og modsiger dig.

 

Gå forrest

Hvis du bliver ansat som ny leder et sted, er det værste, du kan gøre at agere som en chef. Chefen er ham, der sidder bag skrivebordet og råber ordrer til sine medarbejdere, der til gengæld ikke har tillid til, at chefen ved, hvordan arbejdet skal udføres.

 

Vær i stedet en leder. Vær ham, der går blandt sine tropper og viser, hvordan tingene kan og skal gøres mere effektivt. Her får du også en fornemmelse for, hvad dine medarbejdere kæmper med af daglige irritationer.

 

Ændrer dit look

Klæder skaber folk, er ikke bare en kliché men også en realitet. Vi har nok alle sammen set den der ’cool’ chef i hættetrøje og med en energidrink i hånden. Men i virkeligheden vil de fleste have en chef, der udstråler at der er styr på lortet.

 

Det er typisk forbundet med en stram og strømlinet tøjstil. Strøget skjorte, stram slipseknude og et markeret brillestel. Firkantet briller er særligt gode til at give dit ansigt noget helt ekstra. Det danner en ramme omkring dine øjne, som dine medarbejdere vil være tvunget til at kigge ind i.

 

Vær heller aldrig bange for øjenkontakt. Et flakkende blik fortæller folk, at du ikke har tillid i det du laver. Øjenkontakt signalerer tillid og overskud.

pexels cottonbro 6943426 1024x683 - Kan du ikke sove om aftenen?

Kan du ikke sove om aftenen?

Som en livløs drone kan vi gå rundt i hverdagen med et helt tomt sind, og mekanisk følge vores vaner. Det kræver ikke meget af os. Havregryn, rugbrød, kartofler i maven og den samme slidte DR-serie i fjernsynet. Vi behøver ikke at se den rigtigt, vi kender replikkerne udenad. Men når så vi lægger hovedet på puden, vælter tankerne frem som aggressive hvepse fra et beskudt hvepsebo. Sum sum sum. Det larmer, og kigger vi på uret, kan flere timer være gået. Det ødelægger nattesøvnen, og derfor vil vi gerne slukke for tankemylderet. Heldigvis er der forskellige måder til at gøre det på.

 

Mindre skærm

Det evige råd vi hører er: kig ikke ind i skærmen den sidste time, inden du skal i seng. Det trækker minder om et råd om ikke at bade efter man har spist, og er lige hjælpsomt. Måske virker det, garanteret. Men mange af os lever i dag liv, der ikke harmonerer med det råd. Måske er vores arbejdsplads på computeren, eller også kræver vores socialliv, at vi følger med i mange serier, for at kunne tale med de andre på arbejdet. Kan man ikke lukke ned for sit skærmforbrug bør man i stedet købe et par blue light briller. Brillen lukker det hjerneaktiverende, blå lys ude, og er derfor den bedste erstatning for ingen skærm.

 

Sanserne luller dig i søvn

Selvom det virker en smule news age, kan man tæmme sine sanser og omgive sig med søvndyssende dufte som lavandel blandt andet er en del af. Her bør man købe en spray med æteriske olier lavet på lavendel og sprøjte en smule ud på sin pude, inden man skal sove. De æteriske olier kan også blive spredt i lokalet ved at andre metoder som røgelse, og varme vandkar.

pexels markus spiske 105480 1024x683 - 5 gode grunde til at strikke

5 gode grunde til at strikke

Vidste du, at strikning faktisk er mere, end blot at strikke en ny trøje eller et par nye strømper? Faktisk er strikning godt for din sundhed, og nedenfor kan du læse med om hvorfor du bør starte med at strikke, hvis du ikke allerede gør det. 

 

 

 • Strikning kan modvirke stress og angst

 

Forskning har vist, at når hænderne er beskæftiget, for eksempel når vi strikker med garn, er strikningen med til at afhjælpe stress, endda og angst hos mange. Mange oplever nemlig en stor glæde ved at strikke.

 

 • Mindsker behovet for slik og søde sager

 

Når hænderne er beskæftiget, fungerer det på samme måde som med rygning, her er hænderne nemlig altid optaget, og samtidig bliver lettere at holde fingrene væk fra slikskålen. 

 

 • Strikning hjælper på hukommelsen

 

Når vi bliver ældre, oplever mange at hukommelsen bliver ringere. Derfor er det vigtigt at holde hjernen beskæftiget, og her kan strikning være en god hjælp, fordi det tvinger hjernen til at tænke.

 

 • Strikning kan øge selvværdet

 

Når du er færdig med at strikke en ny sweater, får du en ganske speciel tilfredshedsfølelse, som både giver dig lyst til at gå i gang med et nyt projekt, og samtidig er det med til at øge dit selvværd.

 

 • Strikning kan lette den fysiske smerte

 

Strikning kan ligeledes lette den fysiske smerte, der er forbundet med forskellige sygdomme, f.eks. fibromyalgi, sclerose eller gigt. Her er hjernen nemlig optaget af at strikke, og mange glemmer derfor alt om at de har ondt.

 

pexels cottonbro 7440054 1024x731 - Hvordan vælger jeg den bedste shampoo?

Hvordan vælger jeg den bedste shampoo?

Shampoo er nok det mest brugte produkt, når det kommer til hårprodukter. Derfor spiller dette produkt også en afgørende rolle for både dig og dit hår. Mens den rigtige shampoo kan få dit hår til at se lækkert og sundt ud, kan et forkert valg betyde, at dit hår ser mat og livløst ud. 

Så inden du går i gang med at købe en shampoo, bør du vide mere om dit hår og din hovedbund. Det hjælper dig med at finde ud af, hvilken slags shampoo der passer dig bedst. 

Kend din hovedbund

For at opnå en effektiv rensning bør din shampoo først og fremmest opfylde din hovedbunds behov. Det er nemlig utrolig vigtigt med en glad hovedbund, hvis du gerne vil have sundt og dejligt hår. 

Du kan have alt lige fra en normal hovedbund til en tør og irriteret hovedbund til en helt tredje hovedbund. Derfor bør du identificere, hvilken type hovedbund du har. Er du på udkig efter en shampoo i en god kvalitet, kan du blandt andet tage et kig nærmere på forskellige varianter fra Paul Mitchell.

Kend din hårtype

Nu hvor du kender til din hovedbundstype, bør du tænke over din hårtype. Dit hårs behov er også vigtigt, når du skal vælge en shampoo. 

Der findes en række forskellige typer af shampoo på markedet, som er målrettet til specifikke hårtyper og deres særlige behov. Det kan for eksempel være en shampoo til krøllet hår, en shampoo til glat hår, en shampoo til farvet hår eller lignende.

 

greysen johnson cZVzzFadTMc unsplash 1024x683 - Guide: Dette fiskeudstyr bør enhver begynder købe

Guide: Dette fiskeudstyr bør enhver begynder købe

Vi starter alle sammen som begyndere, når vi begynder på noget nyt. Dette gælder også, når det kommer til fiskeri. Fiskeri er en af de ting, der kan virke skræmmende i starten, da der er så mange faktorer at overveje. 

Ikke nok med at du skal lære teknikken at kende, så skal du også have det rette fiskeudstyr. Der er nemlig et par grundlæggende ting, du skal bruge for at komme godt i gang. Her finder du en liste med fiskeudstyr og andre ting, som enhver begynder bør anskaffe sig.

Det skal du bruge

 

 • Fiskestang og fiskehjul: Du kan ikke komme udenom, at du skal bruge en fiskestang og et fiskehjul. Har du ikke disse to ting, kan du på ingen måde komme i gang med at fiske.
 • Spinnere: En spinner er ydermere en nødvendighed for alle typer af fiskere. Som begynder skal du derfor også anskaffe dig en spinner eller to.
 • Fiskeline: Med den rette fiskeline er du altid klar til din næste fisketur. Dog skal du huske at vælge fiskeline ud fra det fiskeri, du dyrker.
 • Fisketegn: Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et fisketegn. Det er derfor vigtigt, at du søger for at få dette, inden du går i gang med at fiske. Du kan nemt og hurtigt købe et fisketegn via nettet.

 

Planlæg din fisketur

Når du har fået anskaffet dig alt det, du har brug for, skal du gå i gang med at planlægge din fisketur. Det kan være en fordel at tage en erfaren fisker med første gang, så du kan få hjælp og rådgivning. Skal du køre langt, er det en god idé at lave en pakkeliste samt at planlægge turen grundigt.