Kategori: Livsstil

pascal meier 1uVCTVSn 2o unsplash 1024x683 - Findes der regler for dig, der damper?

Findes der regler for dig, der damper?

Aldrig har de elektroniske cigaretter været så populære som de er lige nu, og derfor kan du måske også begynde at tænke på, om der findes de samme regler for at dampe som med at ryge. Vælger du at dampe på en elektronisk cigaret, gælder der i bund og grund de samme regler, som hvis du vælger at ryge på en almindelig cigaret.

De smarte og populære e-cigaretter har været på det danske marked lige siden 2008, og er ganske enkelt lovlige at benytte. Alligevel findes der regler for hvor du må dampe.

 

Må man dampe i den offentlige transport?

Vælger du at dampe, er det altid en god ide at du er opmærksom på, hvor du må dampe og hvor du ikke må. For eksempel gælder de samme regler for både rygere og dampere, i både toge, busser og generelt rundt omkring i bybilledet, også når du er på indkøb eller shoppetur.

 

Damp med eller uden nikotin

Uanset om du er ryger og derfor er vant til nikotin i kroppen, eller om du slet ikke har røget før, så kan du stadig nyde at dampe. Det smarte ved at dampe er nemlig, at du selv har mulighed for at justere mængden af nikotin i din e-cigaret. Det betyder ganske enkelt også at du kan vælge nikotinen fra, og kun nyde følelsen af at dampe med smag og duft, som til gengæld findes i et meget stort udvalg, hos den danske webshop Elekcig.dk.

wolfram bolte yqCRZzc49h8 unsplash 1024x683 - Udskift bilen med en elcykel

Udskift bilen med en elcykel

I starten var elcykler noget, man forbandt med ældre mennesker, som skulle have lidt modvind på cykelstierne. Men elcykler bliver mere og mere populære, og du ser efterhånden alle aldersgrupper komme susende på en elcykel på cykelstierne. Elcyklen gør det lettere for dig at komme rundt i al slags vind og vejr, den kan parkeres overalt, og den er samtidig et langt mere miljøvenligt valg end bilen.

Elcyklen tager dig fra A til B, og giver dig samtidig noget, som bilen aldrig kan – nemlig frisk luft og motion. Samtidig behøver du ikke at bekymre dig om modvind eller at være sveddryppende, når du kommer på arbejde, da elcyklen forhindrer lige netop dette.

Det er samtidig bevist, at du bliver glad af at sætte dig op på cyklen hver morgen, så du får blæst hovedet godt igennem, inden du skal møde på arbejde, i skole eller noget helt tredje. I mange tilfælde vil du også undgå en masse røde lys, når du suser forbi de lange bilkøer i morgentrafikken.

Hvad skal du overveje, inden du køber en elcykel?

Elcykler findes i et væld af varianter, og derefter er det vigtigt, at du klarlægger dine behov, så du får den rette elcykel med hjem. Du kan med fordel tage ud at prøve en masse forskellige, så du får en bedre føling af, hvad du leder efter. Prøv for eksempel en Cannondale-elcykel, som er kendt for sin lange holdbarhed og høje kvalitet. Vær ekstra opmærksom på din elcykels motor og batteri. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten, og det kan betyde meget for, hvor langt du skal cykle, og hvor meget hjælp du har brug for.

 

pexels alex green 5699456 1024x683 - Hvem hjælper dig, når det brænder på?

Hvem hjælper dig, når det brænder på?

På et eller andet tidspunkt i vores liv kan vi hver især føle os overvældede og muligvis have brug for hjælp til at løse vores problemer. Det kan være hjælp til at håndtere problemer med et ægteskab, et forhold eller en familiesituation. Men det kan også være et mistet job, et dødsfald i familien, depression, stress, udbrændthed eller stofmisbrug.

Det er ikke altid, at familie og venner kan hjælpe, når det brænder allermest på. I disse tilfælde er det typisk bedre med professionel hjælp fra eksempelvis en psykolog i København, eller hvor du lige bor.

Overvej en psykolog, hvis…

Det er værd at overveje at få hjælp fra en psykolog, hvis du render rundt og bøvler med problematikker, som du ikke kan løse selv eller få hjælp til fra din familie og venner. Du bør eksempelvis overveje at kontakte en psykolog, hvis:

 • Du føler en overvældende og langvarig følelse af hjælpeløshed og tristhed. Og dine problemer ser ikke ud til at blive bedre på trods af din indsats samt hjælp fra familie og venner.
 • Du har svært ved at udføre daglige aktiviteter. Du er måske ude af stand til at koncentrere dig om opgaver på arbejdspladsen, og din jobpræstation lider som følge heraf.
 • Du bekymrer dig for meget, forventer det værste eller er konstant på kanten af et sammenbrud.
 • Dine handlinger er skadelige for dig selv eller andre. Det kan være, at du drikker for meget alkohol, misbruger stoffer eller bliver alt for aggressiv.

 

pexels julia larson 6455596 1024x683 - Hvad er vigtigt, når du skal tabe dig?

Hvad er vigtigt, når du skal tabe dig?

Det er ikke altid nemt at sætte et slankeprojekt i gang. For mange kræver det en radikal livsstilsændring, og ofte må du undvære søde sager, fedt og sukker, som normalt holder dig i gang. Det vigtigste, når du skal tabe dig, er at du ikke tager munden for fuld – det behøver nemlig ikke at være så besværligt!

Når du skal tabe dig, er der tre punkter, som du kan lægge dit fokus på.

 1. Sørg for at være i et kalorieunderskud (forbrænd mere, end du spiser)Nogle gange hjælper det at gøre det så simpelt som muligt – hvis du indtager lige så mange kalorier, som du forbrænder, så taber du dig ikke. Derfor kan du med fordel tælle dine kalorier eller følge en kostplan, hvor antallet af kalorier fremgår – på den måde kan du sikre, at du forbrænder flere, end du spiser. Hvis du føler et behov, kan du også supplere med slankepiller, som hjælper med at øge kroppens forbrænding, nedsætte din appetit og give dig mere energi.
 2. Indtag nok proteinNår du skal tabe dig, vil du helt sikkert også gerne bevare din muskler eller omdanne noget fedt til muskler. Det gør du blandt andet ved at indtage nok protein. Samtidig er proteiner gode at spise, fordi de får dig til at føle dig mæt – og det kan hjælper på, at du undgår at snacke og lignende.
 3. Husk træningen – også med vægteI forlængelse af dette, skal du selvfølgelig også huske vægtene, når du træner. På den måde taber du dig nemlig ikke kun, men sørger samtidig for at bevare og opbygge muskelmasse.

 

tamaki kato 7croK2 BiVQ unsplash 1024x576 - 3 tasker, du ikke kan undvære i din garderobe

3 tasker, du ikke kan undvære i din garderobe

Du kender den sikkert allerede, måske har du også allerede prøvet den. Nemlig den smarte og populære e-cigaret, som passer perfekt i tasken hvis du skal en tur i byen, og som du kan finde lige her.

 

De smarte e-cigaretter findes i mange forskellige smagsvarianter, lige fra søde frugtsmage af for eksempel jordbær, mango, æble og kirsebær, til smag af kage, vanilje og tobak. For at du ikke bliver træt af en smag, kan du også vælge at lave din helt egen personlige smag, nemlig ved at selvblande.

 

Skal du pakke tasken til en tur i byen, måske et weekendophold eller en miniferie, så er de forskellige e-cigaretter nemme at have med, da de fylder meget lidt i den større taske.

 

Brug en e-cigaret som hjælp til rygestop

Hos Elekcig kan du selv vælge, om din e-væske skal indeholde nikotin eller ej. Men det er ikke det eneste, for du kan også selv justere op og ned i mængden af nikotin i din e-væske, nemlig ved at blande selv, ved at bruge selvblander.

 

Det er smart, og har du planer om at bruge e-cigaretterne i kampen mod et stort cigaretforbrug, er e-cigaretterne en stor hjælp. Du har derfor mulighed for at justere ned i styrken af nikotin. For eksempel kan du starte på et niveau, som svarer til dine sædvanlige cigaretter, og derefter trappe ned i nikotinstyrke.

 

E-cigaretter er til alle

Uanset om du er vant til at dampe, eller om du er helt grøn indenfor dampning, så finder du et stort udvalg af forskellige e-cigaretter hos Elekcig.dk. Både med forskellige smag, med og uden nikotin, og sidst men ikke mindst duft.

victor freitas WvDYdXDzkhs unsplash 1024x683 - Kollagen - et vigtigt protein for din krop

Kollagen – et vigtigt protein for din krop

Kollagen er et af kroppens vigtigste proteiner. Men med alderen begynder kroppen langsomt at producere mindre af den gode kollagen. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du gerne vil have en krop og hud som er modstandsdygtig over for de ydre påvirkninger, som den dagligt bliver udsat for.

Vil du have en smuk hud gennem hele livet, så er det vigtigt at du blandt andet indtager en sund kost. Men ligeså vigtigt er det at du sørger for at få nok proteiner, og det er ikke kun huden som har godt af den ekstra kollagen.

 

Kollagen er vigtig for dine knogler og led

Tager du et ekstra tilskud i form af kollagen, bidrager proteinet med nogle livsvigtige funktioner. Kollagen er blandt andet godt for din hjerne og dit hjerte. Men proteinet bidrager også positivt til dine muskler, led og dine knogler.

Men det er ikke alt, for kollagen hjælper også udover at bidrage til en sundere og mere spændstig hud, også med at vedligeholde kroppens brusk, dine hornhinder, blodkar og tænder.

Vil du give din krop de bedste betingelser, så er det en god ide at indtage kollagen for at sikre dig selv i at få nok protein. Men ligeså vigtigt som det er at få nogle gode vitaminer, ligeså vigtigt er det at få en sund og næringsrig kost. Du bør også undgå alt for meget soldyrkning, da solens skadelige UV-stråler er skadelig for den kollagen du har i din hud.

john murzaku zebTTTLLsoo unsplash 1024x683 - Opbevaring af vin

Opbevaring af vin

Der findes flere måder at opbevare sin vin korrekt på. Har du ikke en vinkælder eller et vinkøleskab, kan du nemt finde holdbare og enkle løsninger til opbevaring af vin. Læg flaskerne køligt – for eksempel under sengen i soveværelset eller i et garderobeskab. Helst ved en stabil temperatur mellem 10-15 grader.

 

Opbevaring for den bedste vin temperatur

Der er især tre forhold, man skal være opmærksom på, når det drejer sig om opbevaring af vin:

 • Vin bør lagres i mørke og kølige rum med den rette luftfugtighed, hvilket bedst opfyldes i en mørk og kølig kælder eller i et skab.
 • Vin bør opbevares i lugt- og aromafrie rum.
 • Vin skal opbevares horisontalt.

Et helt almindeligt køleskab er ikke velegnet til opbevaring af vin over længere tid. Aromaen og lugten fra køleskabets andre madvarer, lyset og de skiftende temperaturer der opstår, når skabet åbnes og lukkes utallige gange dagligt, skaber for mange udefrakommende påvirkninger og gør derfor køleskabet til en dårlig opbevaringsløsning for vin. Vine har brug for konstante temperaturer, for at de bevarer deres stærke og krydrede smag.

Det findes der heldigvis en løsning på. Der fremstilles blandt andet særlige vinkøleskabe til lagring og køling af vin, så de får den rette temperatur. Disse kølende skabe, som er beregnet til vin, skaber de optimale forhold for vin med en konstant temperatur tilføjet den helt rigtige luftfugtighed. Dette er den ideelle måde at opbevare sine vine på over en længerevarende periode.

Selvom den dekorative vinreol ser godt ud i indretningen, er det ikke en god måde at opbevare de kostbare røde og hvide dråber på. Ligesom med køleskabet er temperatursvingningerne her alt for store. Åbne vinduer, gulvvarme og solen der skinner ind ad vinduerne, lige såvel som radiatorerne der bliver tændt og slukket, forårsager alt sammen temperatursvingninger, der påvirker vinflaskerne.

neonbrand iAftdIcgpFc unsplash 1024x683 - Hvilken seng er den rigtige for mig?

Hvilken seng er den rigtige for mig?

Sengen er unægtelig en af de vigtigste møbler i ethvert hjem. At vælge seng bør aldrig være en forhastet beslutning. I stedet er der en masse praktiske ting, du bør overveje.

Ønsker du at få en ekstra stor seng, eller er der kun plads til en mindre model? Er en stilfuld sengeramme et must-have? Eller måske er du ude efter en seng med indbygget opbevaring?

 

Det bør du overveje ved valg af en ny seng

Når du skal vælge den perfekte seng til dig og dine behov, bør du altid overveje følgende:

 • Størrelse
 • Opbevaring
 • Stil

Størrelse

Den ideelle sengestørrelse vil ofte afhænge af, hvor meget plads du har i dit soveværelse. Mens en større seng er mere komfortabel, er en ekstra stor seng ikke et praktisk valg til et mindre værelse. Har du et stort soveværelse, er der rigelige med plads til i hvert fald en dobbeltseng.

 

Opbevaring

En anden praktisk ting, at tænke på, er, om du har brug for ekstra opbevaringsplads. Det kan være en yderst smart løsning at købe en behagelig seng med opbevaringsplads, hvis du mangler dette i dit soveværelse. Her kan du som regel få plads til alt lige fra sengetøj til ekstra dyner, puder m.m.

 

Stil

Sidst men ikke mindst skal du beslutte, hvordan du ønsker, at din nye seng skal se ud. Ønsker du en seng i lækkert stof, eller foretrækker du naturlige materialer såsom en klassisk massiv træramme? Det er en fordel at vælge en seng, der allerede harmonerer godt sammen med din eksisterende indretning i soveværelset.

anna sokur BuJTqFYiTNo unsplash 1024x679 - Skal du flytte til Aalborg?

Skal du flytte til Aalborg?

Så forstår vi godt dit valg! Aalborg er en helt særlig by, men derfor er det stadig en nervepirrende forandring at skulle flytte – især hvis du er vant til at bo et godt stykke væk fra Aalborg. Måske flytter du pga. studie, job eller en kæreste, uanset hvad giver vi dig her en miniguide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal flytte til Aalborg.

Find din bolig

Det er selvfølgelig nødvendigt med en bolig, inden du flytter, medmindre du flytter ind hos din kæreste, veninde eller noget tredje. Hvis du søger en lejebolig, kan du bruge boligforeninger eller platforme, som fremviser de forskellige boliger. Hvis du ønsker at købe noget, kan du kontakte en ejendomsmægler i Aalborg, som kan hjælpe dig.

Gå en tur i det nye boligområde

Når du har fundet den rette bolig, skal du selvfølgelig lære området at kende. Sørg derfor for at gå en masse ture i de omkringliggende områder, så du har en klar idé om, hvad der befinder sig rundt omkring din nye bolig. Hvad er nærmeste indkøbsmulighed, hvor langt er der til centrum, hvor er der en god løberute og så videre.

Skab et netværk

Måske har du i forvejen nogle venner eller bekendte der bor i Aalborg, men det er jo altid dejligt at lære nye mennesker at kende. Du kan eventuelt få nye venner igennem de personer, som du allerede kender. Hvis du skal starte på et studie eller i et nyt job, er der også rig mulighed for nye bekendtskaber! Ellers handler det bare om at komme ud, måske banke på hos naboen eller deltage i nogle forskellige events, hvor du kan møde nye mennesker.

the hk photo company f1GJZNOzk2I unsplash 1024x683 - Planlæg den perfekte Mors Dag!

Planlæg den perfekte Mors Dag!

På Mors Dag skal din elskede mor forkæles! Og hun vil elske at bruge en helt dag sammen med sine børn, uanset hvad der er planlagt. Det behøver faktisk slet ikke at være noget særligt, hvis bare jeres mor får alt opmærksomheden, så vil hun helt sikkert være glad.

Ofte kommer Mors Dag til at handle meget om gaver, men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Hvis I alligevel synes, at jeres mor fortjener en gave, kan det sagtens være et gavekort til en oplevelse, en fin tegning fra børnene eller noget hjemmelavet – som for eksempel smykker.

En dejlig Mors Dag

Mors Dag kan med fordel starte med morgenmad på sengen, så jeres mor kan sove lidt længere, og I kan stå for det praktiske! Måske kan I tænke over, hvad jeres mor elsker at lave? Er hun vild med en tur i skoven, elsker hun at besøge IKEA, men I gider aldrig rigtigt at tage med hende eller noget helt tredje? I dag er dagen, hvor I gør disse ting for hende!

Og når I nu har gjort jeres mor rigtig glad med morgenmad, hendes yndlingsaktiviteter og måske endda en gave, kan det være, at hun giver is eller noget andet lækkert på turen.

Til aftensmad kan I med fordel lave jeres mors yndlingsret, så I afslutter dagen helt i hendes tegn. Så forsikrer vi, at jeres mor har haft den bedste dag, hun kunne ønske sig! Og I vil helt sikkert også huske tilbage på dagen med glæde.