Kategori: Livsstil

pexels cottonbro 7440054 1024x731 - Hvordan vælger jeg den bedste shampoo?

Hvordan vælger jeg den bedste shampoo?

Shampoo er nok det mest brugte produkt, når det kommer til hårprodukter. Derfor spiller dette produkt også en afgørende rolle for både dig og dit hår. Mens den rigtige shampoo kan få dit hår til at se lækkert og sundt ud, kan et forkert valg betyde, at dit hår ser mat og livløst ud. 

Så inden du går i gang med at købe en shampoo, bør du vide mere om dit hår og din hovedbund. Det hjælper dig med at finde ud af, hvilken slags shampoo der passer dig bedst. 

Kend din hovedbund

For at opnå en effektiv rensning bør din shampoo først og fremmest opfylde din hovedbunds behov. Det er nemlig utrolig vigtigt med en glad hovedbund, hvis du gerne vil have sundt og dejligt hår. 

Du kan have alt lige fra en normal hovedbund til en tør og irriteret hovedbund til en helt tredje hovedbund. Derfor bør du identificere, hvilken type hovedbund du har. Er du på udkig efter en shampoo i en god kvalitet, kan du blandt andet tage et kig nærmere på forskellige varianter fra Paul Mitchell.

Kend din hårtype

Nu hvor du kender til din hovedbundstype, bør du tænke over din hårtype. Dit hårs behov er også vigtigt, når du skal vælge en shampoo. 

Der findes en række forskellige typer af shampoo på markedet, som er målrettet til specifikke hårtyper og deres særlige behov. Det kan for eksempel være en shampoo til krøllet hår, en shampoo til glat hår, en shampoo til farvet hår eller lignende.

 

greysen johnson cZVzzFadTMc unsplash 1024x683 - Guide: Dette fiskeudstyr bør enhver begynder købe

Guide: Dette fiskeudstyr bør enhver begynder købe

Vi starter alle sammen som begyndere, når vi begynder på noget nyt. Dette gælder også, når det kommer til fiskeri. Fiskeri er en af de ting, der kan virke skræmmende i starten, da der er så mange faktorer at overveje. 

Ikke nok med at du skal lære teknikken at kende, så skal du også have det rette fiskeudstyr. Der er nemlig et par grundlæggende ting, du skal bruge for at komme godt i gang. Her finder du en liste med fiskeudstyr og andre ting, som enhver begynder bør anskaffe sig.

Det skal du bruge

 

 • Fiskestang og fiskehjul: Du kan ikke komme udenom, at du skal bruge en fiskestang og et fiskehjul. Har du ikke disse to ting, kan du på ingen måde komme i gang med at fiske.
 • Spinnere: En spinner er ydermere en nødvendighed for alle typer af fiskere. Som begynder skal du derfor også anskaffe dig en spinner eller to.
 • Fiskeline: Med den rette fiskeline er du altid klar til din næste fisketur. Dog skal du huske at vælge fiskeline ud fra det fiskeri, du dyrker.
 • Fisketegn: Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et fisketegn. Det er derfor vigtigt, at du søger for at få dette, inden du går i gang med at fiske. Du kan nemt og hurtigt købe et fisketegn via nettet.

 

Planlæg din fisketur

Når du har fået anskaffet dig alt det, du har brug for, skal du gå i gang med at planlægge din fisketur. Det kan være en fordel at tage en erfaren fisker med første gang, så du kan få hjælp og rådgivning. Skal du køre langt, er det en god idé at lave en pakkeliste samt at planlægge turen grundigt.

angus gray iVJJ1cVHXvQ unsplash 1024x683 - Overtal dit arbejde til en firmabil med splitleasing

Overtal dit arbejde til en firmabil med splitleasing

Gang efter gang, skal du op på chefens kontor for at plædere om en firmabil. Er det ikke nok i år? Du kører jo så meget rundt i landet for dit arbejde, så det er da det mindste de kan gøre. Heldigvis kan du og dit arbejde indgå et kompromis, hvor i hver især betaler lidt. Og den løsning, den hedder splitleasing.

 

Betal for det, du skal betale for

Når en medarbejder får en firmabil, kører den medarbejder også meget rundt privat. Det ved både du og chefen. Det er klart, at du kan have nogle private gøremål, men det er også klart, at dit arbejde ikke vil betale for din juletur til familien i Jylland.

 

Med splitleasing deler i betalingen op i to. En privat- og en enhvervsdel. På den måde betaler dit arbejde kun for den del, der omhandler dit arbejde, og du betaler selv for den private del. Det må siges at være en fair fordeling.

 

Husk at hold styr på det

Når du splitleaser, skal du huske at holde køreregnskab, så du ved præcis, hvad ud skal betale, og hvad dit arbejde skal betale. Det kan gøres nemt ved at montere en GPS i bilen, der opfanger bilens position hvert tiende sekund.

 

Når du får din firmabil, får du en mail med en kørebog, der findes både elektronisk og på en app. Efter hver køretur skal du huske at registrere om bilen er blevet brugt til et privatærinde eller et ærinde i forbindelse med erhverv.

 

En splitleasing er altså din idéelle vej til en bil, hvis du kører meget i forbindelse med dit arbejde. Med splitlesing kan både du og din chef spare penge hver måned. Når I splitleaser deler i også førstegangsydelsen mellem her.

pexels cottonbro 7760007 1024x683 - Nyd den fantastiske komfort med Bukela støvler

Nyd den fantastiske komfort med Bukela støvler

Står du og mangler et par nye støvler i en høj kvalitet, så skal du måske vælge et par Bukela støvler. Støvlerne er produceret i Danmark af Bukela, som blandt andet er kendt for at designe et stort udvalg af tidløse støvler og sko, med en uovertruffen god komfort. 

Støvler du kan bruge til lidt af hvert

Noget af det bedste ved at få et par nye støvler er, når støvler sidder som støbt på foden, men selvfølgelig også når støvlerne er i stand til at holde dine fødder varme og tørre hele dagen. Men udover det, er det selvfølgelig kun et plus, hvis du har mulighed for at bruge støvlerne til lidt af hvert, og ikke kun til en festlig aften i byen eller til en dag på jobbet. 

Med et par støvler fra Bukela får du en støvle, som du både kan bruge til en aften i byen med kæresten eller veninderne, men også et par støvler som egner sig godt at bruge til en dag på jobbet.

Til dig der gerne vil have farve på fødderne

Endnu en smart ting, der er ved at vælge et par sko eller støvler fra Bukela er, de mange forskellige moderne farver, som er lige fra den klassiske sorte farve til farver såsom armygrøn, latte og cognac. Så uanset hvilken en støvle og hvilken farve, så vil der være mulighed for at finde en der passer dig, hvis du vælger en støvle eller sko fra Bukela. 

 

rodion kutsaev 0VGG7cqTwCo unsplash 1024x683 - Guide til køb af smartphone

Guide til køb af smartphone

Med så mange nye funktioner og specifikationer kan det føles som en udfordring at vælge den rette smartphone for dig. Derfor finder du her en købsguide, der kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. 

Operativsystemer

Hvis du er på udkig efter en smartphone, bør du først og fremmest beslutte, hvilket operativsystem du ønsker. Der findes flere forskellige, hvor de to mest populære er Android og iOS. Du kan naturligvis også vælge en af de andre muligheder, hvis det passer bedre til dig.

Skærmstørrelse

Når det kommer til skærmen på din smartphone, så betyder størrelsen virkelig noget. Der findes et hav af forskellige størrelser. Herved kan du helt selv vælge, om du ønsker en større eller en mindre skærm.

Telefoner med små skærme ligger utrolig behageligt i hånden og er perfekte til at surfe på farten. Bruger du mest din mobiltelefon til at arbejde med dokumenter, se videoer og så videre, kan det være en fordel med en større skærm. 

Funktioner

Sidst men ikke mindst er det værd at overveje, hvilke funktioner der er vigtige for dig, og hvilke funktioner der ikke betyder noget for dig. Det kan eksempelvis være, at du elsker at tage billeder, hvorfor kameraet er noget af det vigtigste. 

Desuden er det en god idé at tage et kig på andre funktioner som for eksempel GPS, fingeraftrykslæser, batterilevetid og så videre. Hvis du ofte er på farten, vil det helt klart være bedre med en smartphone, der kan holde hele dagen fremfor en model, som hurtigt går død.

brian erickson XFneC rHR48 unsplash 1024x613 - Det skal du have på, når du løber om vinteren

Det skal du have på, når du løber om vinteren

At løbe er ikke kun en aktivitet, der kan udøves, når vejret er varmt og tørt. Det er også en glimrende motionsform, når det regner, sner og er koldt. Som du sikkert har hørt, findes der ikke dårligt vejr. Men der findes dårlig påklædning i forhold til vejret. Hvis du vil løbe om vinteren, skal du altså bare vælge det rigtige løbetøj til mænd eller løbetøj til kvinder. 

Tips til valg af løbetøj til de kolde måneder

For at du kan præstere dit bedste og få mest muligt ud af dine løbeture, skal du have behageligt løbetøj på. Det betyder, at du skal vælge løbetøj, der holder dig varm. Dog er det vigtigt, at tøjet også gør det muligt for din krop at ånde.

De fleste dage om året er det helt fint at løbe i shorts, en T-shirt, strømper og sko. Men i takt med at det bliver koldere, skal der mere til. I de koldere måneder er der mere brug for lange tights og langærmede løbebluser. 

Når først temperaturen begynder at tage et dyk, er det desuden værd at overveje at tage termoundertøj på under dit løbetøj. En vindtæt løbejakke er ligeledes en mulighed. Derudover findes der flere typer af lækre veste og isolerende bluser, der er gode til løb.  

Du skal ydermere huske, at det ikke vil være behageligt at løbe, hvis du har alt for meget tøj på. Det kan godt være, at du fryser en smule i starten. Men du får lynhurtigt varmen, når først du går i gang med at løbe. Og så er det ikke rart at have for meget tøj på.

antonino visalli RNiBLy7aHck unsplash 1024x683 - Fordele ved at bruge menstruationstrusser

Fordele ved at bruge menstruationstrusser

Er du træt af at bruge tamponer og bind, findes der heldigvis i dag andre muligheder. Du kan endda vælge en bæredygtig løsning, hvis du ønsker at skåne miljøet. Hvert år bliver der brugt rigtig mange tamponer og engangsbind. Vil du gerne undgå dette, kan du i stedet vælge at bruge menstruationstrusser. Men hvad er fordelene ved at købe menstruationstrusser?

De er bedre for planeten

En kvinde bruger rigtig mange tamponer og bind gennem hele livet. Disse produkter kan ikke genbruges og bidrager derfor blot til mere forurening. Derudover indeholder mange af produkterne plastik, hvilket heller ikke er godt for miljøet. En menstruationstrusse kan bruges igen og igen. Det vil miljøet takke dig for.

De er nemme at bruge

Du skal blot tage menstruationstrusserne på, som du ville tage et par almindelige trusser på. Herefter kan du bare tage dit andet tøj på og fortsætte din dag. Der er ikke noget besværligt eller mere krævende ved at bruge menstruationstrusser.

De kan genbruges

I modsætning til traditionelle menstruationsprodukter, som du skyller ned i toilettet eller smider i skraldespanden, er menstruationstrusser designet til at blive genbrugt. Du skal blot skylle dem grundigt under hanen og derefter vaske dem i din vaskemaskine.

De sparer dig penge

I og med at menstruationstrusser kan genbruges, vil du ende med at spare en del penge. Bind og tamponer er ikke billige. Hvis du regner dit forbrug ud på et år, kan du hurtigt se, at du vil spare en god sjat penge, som du kan bruge på noget andet.

Bluelight briller  Tekst 1 1024x683 - Forbedr din søvn med bluelight-briller

Forbedr din søvn med bluelight-briller

Zzzz. Alle har brug for søvn, men nogle gange er det ikke helt nemt at få nok af det, og det kan der være mange grunde til.

Du er ikke alene, hvis du kan lide at se serier eller scrolle på telefonen ud på aften inden sengetid, men det kan være det, der holder dig vågen – selv når du har slukket skærmen.

Don’t worry! Du behøver ikke at smide din mobil, fjernsyn eller computer ud for at få bedre søvn. Bluelight-briller er et musthave for enhver, der vil beskytte sine øjne mod overeksponering af blåt lys fra dine skærme.

Hvad er bluelight og bluelight-briller egentligt?

Blåt lys… bluelight… uanset hvad du vil kalde det, drejer det sig om lys med høj intensitet og kort bølgelængde, som kan trænge længere ind i øjet end andre former for lys. Blåt lys kommer blandt andet fra digitale skærme.

Du har formentligt hørt om bluelight-briller før, og det er der en god grund til. Under corona blev de en populær måde at tackle ekstra skærmtid og hjemmearbejde, fordi glasset i bluelight-briller har et filter, som blokerer en del af det blå lys, dine øjne udsættes for.

Men hvad kan du bruge det til?

Sådan hjælper bluelight-briller dig med at sove bedre

Bluelight-briller er et musthave for dig, der har problemer med at falde i søvn om natten! Sagen er, at blåt lys kan påvirke din døgnrytme ved at stimulere din krop til at være vågen – også selvom du er meget træt.

Når det bliver aften, er det derfor en lys idé at undgå kilder med blåt lys såsom din mobil, TV og computer mindst en time, før du går i seng. Meeeeen det kan være lidt svært. Her er bluelight-briller en fremragende måde at begrænse mængden af blåt lys, du udsættes for, så du kan sove bedre.

Bluelight-briller i stilfulde designs

Leder du efter et par flotte og funktionelle bluelight-briller, er HART & HOLM et skønt valg. Dette brillebrand har et stort udvalg af bluelight-briller i smukke designs, som klæder enhver, så vil du gerne beskytte dine øjne i stil, er HART & HOLM lige sagen!

rod long lh3OwVU5AuM unsplash 1024x576 - Oplev verden på krydstogt

Oplev verden på krydstogt

Der er bare noget eksklusivt og luksuriøst over at sejle afsted på krydstogt. Det giver ro til sjælen, at du altid kan spotte det blå hav og holde øje med, hvordan land kommer tættere og tættere på. Samtidig er der et væld af aktiviteter på krydstogtskibe, som giver dig en varieret ferie lige efter dine ønsker. Du kan komme på cruises rundt omkring i verden, og få oplevelser og indtryk fra hele verden med hjem i bagagen.

Hvor drømmer du om at komme på cruise?

Tag på cruise i Europa

Europa kan bare noget helt særligt, og på krydstogter kan du opleve flere forskellige destinationer på magisk vis.

 • Tag på krydstogt i Middelhavet og besøg smukke franske kystbyer, italienske kystbyer og øen Corsica.
 • Tag på et længere krydstogt langs den græske kyst hen forbi Montenegro og Kroatien.
 • Udforsk Spanien og Italien fra et krydstogtskib, hvor du både kan sætte kursen forbi Malaga, Sicilien og Sardinien.

Tag på cruise i Alaska

Her skal vi lidt længere væk hjemmefra, og du kan få oplevelser, som går ud over din vildeste fantasi.

 • Tag på krydstogt med start i Alaska, og fortsæt ned forbi Canadas kyst, hvor du vil opleve de vildeste udsigter.

Tag på cruise i Syd- og Mellemamerika 

Drømmer du om at cruise rundt i Syd- og Mellemamerika? Så kan det også sagtens lade sig gøre!

 • Tag på krydstogt i Den Mexicanske Golf og Det Caribiske hav, som både byder på oplevelser i Miami, Costa Rica, Panama-kanalen og Colombia.
 • Tag på krydstogt fra Miami til de mindre øer som Puerto Rico, Virgin Islands og Antigua.
 • Tag på krydstogt ved Mexicos kyst, og kom forbi bl.a. Puerto Costa Maya og Cozumel.
l e 5Z2CIk9 KLs unsplash 1024x683 - Servér en drink med portvin

Servér en drink med portvin

En god drink er altid lækkert! Og ofte består den af gin, vodka eller rom mixet med andre drikkevarer for en god smag. Men har du nogensinde overvejet, hvad portvin kan gøre for din drink? Portvin er ikke kun godt til risalamanden eller i lænestolen foran pejsen – du kan faktisk sagtens lave en frisk drink med smagen af portvin. Køb portvin, og sæt i gang!

Port Tonic

Er du vild med Gin Tonic? Så prøv at mixe portvin efter eget valg med tonicvand og en god håndfuld isterninger. Så har du en forfriskende drink, som er hurtig og nem at lave.

Tawny Sparkles

Mix tawny-portvin med mousserende vin, isterninger og lime til at toppe af med. Drinken er smuk og lige til at forkæle dig selv med efter en lang dag.

Double Rose

For den perfekte, søde sommerdrink! Mix roséportvin med mousserende rosévin, og supplér med et sødt jordbær til slut. Den perfekte drink til havefesten eller tøseaftenen.

Tawny Coffee Martini

En Espresso Martini er et sikkert hit, men har du overvejet drinken med et twist af portvin? Mix et espressoshot med kaffelikør og tawny-portvin for en cremet drink, hvor portvinen gør den perfekt til en kølig aften.

 

Uanset om du er helt vild med portvin og trænger til ny inspiration til, hvordan du kan nyde det, eller om du er vild med drinks og har mod på at prøve noget nyt, så kan du altså få glæde af disse opskrifter.