gabriel crismariu wxLzRWMrjEc unsplash 1024x683 - Hvilke typer af babymad findes der?

Hvilke typer af babymad findes der?

Når din baby er omkring 6 måneder gammel, er det som regel tid til at introducere fast føde. Det vil sige, at din baby skal gå fra modermælk eller modermælkserstatning til indtagelse af fast føde såsom Semper-grød.

Dog kan det sagtens ske, at din baby starter med fast føde før. Det kan være fra omkring de 4 måneder. Dog anbefales det ikke, at du giver dit barn rigtig mad før denne alder. Men hvad skal du give dit barn?

Forskellige typer af babymad

I dag findes der mange typer af babymad på markedet. Der findes blandt andet:

  • Grød
  • Vælling
  • Frugtmos
  • Puré
  • Diverse babymåltider

Der kan være mange grunde til, hvorfor du bruger ovenstående former for babymad. Rigtig mange vælger at gøre det, fordi det er enkelt og ligetil. Desuden er der rigtig mange forskellige spændende måltider og smage at vælge mellem. Dog er det vigtigt, at du tjekker ingredienserne m.m., inden du giver din baby babymad.

Du kan også selv lave maden

Selvfølgelig er det altid en fordel, hvis du selv laver alt den mad, som din baby indtager. Men det er langt fra muligt for alle. Det er nemlig mere tidskrævende at kokkerere maden selv, end hvis du køber færdiggrød, færdigmos eller lignende.

Og det er tid, som du nok hellere vil bruge sammen med dit barn end at stå i køkkenet. Du kan vælge at lave noget af maden selv samt købe noget af maden. På den måde får din baby det bedste fra begge verdener.